снимка БулфотоНовият Закон за климата в ЕС вчера бе подкрепен

...
снимка БулфотоНовият Закон за климата в ЕС вчера бе подкрепен
Коментари Харесай

27 еврочленки казаха да на Закона за климата, България единствена се въздържа

снимка Булфото

Новият Закон за климата в Европейски Съюз през вчерашния ден бе подсилен от 27 еврочленки, само че само България гласоподава " въздържала се ".

Целта на закона е да направи задачите на излъчванията на парникови газове в Евросъюза правно обвързващи, до момента в който се приготвя голям нов пакет от политики за битка с изменението на климата, съобщи dnes.bg.

" Окончателният компромис не отразява в задоволителна степен националната ни позиция ", е споделил представител на българското държавно управление, без да прецизира повече.

Преговарящите от Парламента и страните членки на Европейски Съюз реализираха съглашение през април по отношение на закона за климата, който дефинира цели за понижаване на чистите излъчвания на Европейски Съюз с 55% до 2030 година от равнищата от 1990 година и тяхното унищожаване до 2050 година

Лидерите от всички страни от Европейски Съюз се причислиха към задачата за понижаване на излъчванията до 2030 година през декември, която би трябвало да избегне най-лошите последствия от изменението на климата.

Законът би трябвало да сложи климата в основата на всички политики на Европейски Съюз, като подсигурява, че бъдещите регулации поддържат задачите за понижаване на излъчванията.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР