Снимка: БулфотоНова сделка за 400 милиона лева смята да осъществи

...
Снимка: БулфотоНова сделка за 400 милиона лева смята да осъществи
Коментари Харесай

Министерството на отбраната купува радари за армията за 400 милиона лева

Снимка: Булфото

Нова договорка за 400 милиона лв. счита да реализира Министерството на защитата. От там възнамеряват да стартират процедура за придобиване на трикоординатни радари за армията, оповестява БТВ.

Най-голямата израелска компания в отбранителната промишленост има интерес към бъдещия търг, който би трябвало да започва при започване на годината.

Радарите, които израелската аерокосмическа промишленост предлага за България, са част от " Железния купол ", който сполучливо охранява страната от офанзиви по въздух към този момент 9 години.

" Голямото преимущество на радара е, че може да работи по едно и също време по няколко мисии- въздушно наблюдаване, противовъздушна защита - може да се наблюдават хиперзвукови цели, ракети " Круз " и минохвъргачен огън, и да реагират при офанзива от рояци дронове, артилерийски залпове ", споделя Мани Коен, шеф " Радари, Противовъздушна защита ".

Според производителите радарът работи в режим 24/7 и не се въздейства от метеорологичните условия. Съвместим е с оръжейни платформи, създадени и на запад, и на изток.

Последните проби, с цел да бъде калибриран радарът с безспорна точност, се вършат в тази звукоизолирана зала, където отсъства ехтене.

Зaпитвaнeтo на България e зa 7 рaдaрни cиcтeми. Израелската държавна компания разгласи, че е подготвена при контракт в България да се разкрие индустриална линия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР