снимка БулфотоНова мярка в подкрепа на бизнеса разработват експерти на

...
снимка БулфотоНова мярка в подкрепа на бизнеса разработват експерти на
Коментари Харесай

Дончев: Готвим нова мярка за бизнеса, другата седмица ще обявим подробностите

снимка Булфото

Нова мярка в поддръжка на бизнеса създават специалисти на държавното управление. 

" Всички, които са затворени поради ограниченията, с изключение на на тези 24 лв., ще могат да разчитат и на още една поддръжка, която в този момент приготвяме. Другата седмица ще е ясна. Тя ще е от най-малко 170 млн. лв.. Това е поддръжка за бизнеса ", съобщи на брифинг в Народното заседание вицепремиерът Томислав Дончев, съобщи Нова тв.

Кандидатстването ще е напълно онлайн.

" Повече елементи ще имаме в понеделник. Нека всички бизнесмени и собственици да знаят, че за интервала, когато бизнесът им е затворен, те ще могат да разчитат на още помощ ", добави Дончев.

" Хубаво в политиката е човек да се изрича цветно. Репликата: “Бюджет и след мен потоп ” звучи цветно, само че не се удостоверява от нито една международна организация. Да критикуваш е изкуство - значи да си толкоз добър да напипаш същината на казуса, да формулираш проблем и да има резултат. Но логаритъма, при който казваш противоположното на това, което се е случило, няма общо ", сподели още вицепремиерът.

" България и тази година, и идната ще бъде с най-нисък недостиг или с един от най-ниските. Философията на Бюджет 2021 не е " след мен и потоп ", безапелационен бе Дончев.

" Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сюжети, които чертае? Това е единствено технология за трупане на политически дивиденти ", разяснява още вицепремиерът.

Социалният министър Деница Сачева също съобщи, че кабинетът не приема рецензиите на президента.

„ До този миг не сме видели нито една негова тактика за развиването на България, имаше единствено гръмки изявления “, сподели Сачева. И дефинира изразите на неодобрение към предприеманите от държавното управление ограничения като " следващото политическо заяждане ". 

Социалният министър заяви, че още през днешния ден документите за кандидатстване за помощта от 24 лв. дневно за служителите от затворените бизнеси ще бъдат качени в уеб страницата на Агенцията по заетостта, а в понеделник може да стартира и кандидатстването. Тези, които бяха затворени от 28 октомври, ще могат да получат своите пари до 12 декември, съобщи Сачева.

„ Ще създадем всичко допустимо колкото се може повече хора да получат средствата преди празниците, даде обещание Сачева и сподели, че ще се работи и по време на и сред Коелда и Нова година, с цел да се подкрепят жителите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР