снимка: БулфотоНощните температури ще са близки до нулата.На 1-и и

...
снимка: БулфотоНощните температури ще са близки до нулата.На 1-и и
Коментари Харесай

По-малко валежи през март

снимка: Булфото

Нощните температури ще са близки до нулата.

На 1-и и 2-и ще бъде прохладно и относително студено.

Облаците ще се разкъсват на националния празник

По-хладно към 8-и март

С близки до нормата температури или до градус над нея се чака да бъде март тази година. В източната половина на страната обаче ще е релативно по-хладно. Средните климатични оптимални температури за март са сред 9 и 13 градуса, а междинните минимални - сред -1 и 4 градуса.

Във валежно отношение упованията са количествата да са близки до естествените или по-малки, а по принцип през март те са едни от най-ниските през годината. Повече дни с превалявания се чакат в Източна България. Това сподели за климатологът от Софийския университет доктор Симеон Матев.

След топлия свършек на февруари март ще стартира с типичното за първия пролетен месец динамично време. На 1-и и 2-и ще бъде прохладно и относително студено. Дневните температури ще варират от 5-6 градуса на североизток до 12-13 в крайните северозападни и югозападни региони.

Нощните

температури

ще са близки

до нулата

Облачността ще бъде раздрана и променлива. На места в Източна България и по северните скатове на планините ще превали, само че без основни количества. Ще последват няколко топли дни. Още на 3 март облаците ще понижават и до края на първата работна седмица ще има доста слънчеви часове. Сутрешните температури ще бъдат от -4 до плюс 3 градуса, а следобедните ще са в интервала 14-19 градуса, по морския бряг - по-ниски.

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР