снимка БулфотоНеобходими са 10 000 машини за гласуване, за да

...
снимка БулфотоНеобходими са 10 000 машини за гласуване, за да
Коментари Харесай

ЦИК: 10 000 машини са необходими за нормални избори

снимка Булфото

Необходими са 10 000 машини за гласоподаване, с цел да се обезпечи естествен избирателен развой. Това сподели представителят на ЦИК Александър Андреев в изявление за Българска национална телевизия, представен от.

По груби оценки - в над 9500 секции с над 300 гласоподаватели би трябвало да има машинно гласоподаване, като може би ще е належащо да има повече от една машина в секция, добави той.

Все още не може да се каже какви ще бъдат машините за гласоподаване и по кое време ще бъдат доставени у нас, сподели още представителят на ЦИК.

За какъв брой време ще дойдат в България е въпрос, който зависи от участниците в публичната поръчка. Има разнообразни периоди според от типа на машината, времето за произвеждане и така нататък При всички случаи колкото по-рано бъде оповестена публичната поръчка, ще бъде толкоз по-добре, разяснява Андреев.

Въпросът с машините не е единствено до обезпечаването им. Машинното гласоподаване визира и въпроси като тяхното запазване, защита, логистика, техническо застраховане, добави още представителят на ЦИК.

Той разяснява и ветото на президента Радев върху елементи от Изборния кодекс, само че не пожела да каже дали споделя претекстовете на президента.

" ЦИК ще извърши закона подобен, какъвто е, защото на нас е предоставено като правоприлагащ орган да осъществим подготовката на изборите ", акцентира Андреев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР