снимка: БулфотоНека всеки се замисли, че в мизерните условия в

...
снимка: БулфотоНека всеки се замисли, че в мизерните условия в
Коментари Харесай

Болниците в Пловдив поискаха медиите да ги уважават: Ако някой смята, че ще справи по-добре – нека пробва!

снимка: Булфото

Нека всеки се замисли, че „ в мизерните условия в болничното заведение “ пациентите прекарват 3-4 седмици, а лекарите 30-40 години. Това не е присъда, това е нашето предопределение. Това се споделя в декларация на 20-те лечебни заведения в Пловдив, които лекуват пациенти с ковид, представена от „ Флагман “.

На пациентите се постанова да чакат, тъй като един доктор и една сестра би трябвало да се грижат за 20-30, а от време на време и 40 тежко заболели, декларират лекарите. Тяхната позиция е ориентирана особено към медиите. „ Апелираме към медиите да се спре с негативизма! Всяка негативно ориентирана към здравното съсловие обява и репортаж води до демотивация и овакантяване на експерти, които така и така са малко “, декларират от пловдивските лечебни заведения. „ Ако все пак някой мисли, че може да се оправи по-добре от чиновниците на първа линия в лечебните заведения – дано опитва! Нито една от лечебните заведения в Пловдив не би върнала или отказала помощ от доброволци “, се споделя в декларацията. Ето и нейния цялостен текст:

 

 

Декларация от името на 20-те лечебни заведения в Пловдив и региона, които лекуват пациенти с COVID-19:

 

От самото начало на оповестеното изключително състояние в България – 13 март 2020 година, досега всички лечебни заведения в Пловдив и региона вземат участие интензивно в приема и диагностицирането на пациенти с КОВИД-19.

В Пловдив е основана организация посредством така наречен равнища на нужда от откриване на кревати за лекуване на пациенти с ковид. Това е осъществявано на поредни стадии с решения на Областния спешен щаб в Пловдив съгласно заболеваемостта в България. При първия стадий е избран броят на нужните за откриване спомагателни лечебни и интензивни кревати в лечебните заведения. При втория стадий се дефинират съответни лечебни заведения за работа с пациенти с КОВИД-19 по отношение на данните за епидемиологичната конюнктура в страната. Последното от равнищата на нужда е основаването на обособена профилирана болница за КОВИД-19.

Ръководствата на лечебните заведения в град Пловдив подсигуряват, че е следван правилото за опазване и неконтаминиране на главните болнични звена с КОВИД-19 с оглед реализиране на съответна здравна помощ и на останалите пациенти, които имат небоходимост от лекуване на своите болести.

Липсата на личен състав е причина от време на време за ненавременно оказване на здравна помощ на пациентите. Ръководствата на всички пловдивски лечебни заведения изрично декларират, че на всеки приет в болница се оказва здравна помощ и медицински грижи.

Обвиненията към Областния спешен щаб, неговите членове и ръководител също не оказват помощ, а в противен случай – заплашват в тежката обстановка направеното досега.

Апелираме към медиите да се спре с негативизма! Всяка негативно ориентирана към здравното съсловие обява и репортаж води до демотивация и овакантяване на експерти, които така и така са малко.

Нека всеки се замисли, че на пациентите се постанова да чакат, тъй като един доктор и една сестра би трябвало да се грижат за 20-30, а от време на време и 40 тежко заболели.

Нека всеки се замисли, че когато лекарите предупреждаваха за настъпването точно на подобен миг и умоляваха да се носят персонални защитни средства, заведенията и питейните заведения бяха цялостни, тематиката КОВИД-19 бе неглижирана, а провалите от ковид бяха даже отричани като действително съществуващи. За страдание измежду немалка част от обществото сходни разбирания не престават да се популяризират.

Нека всеки се замисли, че „ в мизерните условия в болничното заведение “ пациентите прекарват 3-4 седмици, а лекарите 30-40 години. Това не е присъда, това е нашето предопределение.

Но заслужаваме най-малко почитание или, най-малкото – опция гладко да упражняваме своята специалност и да изпълняваме Хипократовия си дълг.

Нека всеки се замисли дали „ уважението “, което получава медицинският личен състав от огромна част от обществеността и от медиите, е каквото би трябвало да бъде.

Ако все пак някой мисли, че може да се оправи по-добре от чиновниците на първа линия в лечебните заведения – дано опитва! Нито една от лечебните заведения в Пловдив не би върнала или отказала помощ от доброволци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР