снимка БулфотоНе може просто да гласуваме за някакви зайци, извадени

...
снимка БулфотоНе може просто да гласуваме за някакви зайци, извадени
Коментари Харесай

Иванов: Не може просто да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндър

снимка Булфото

Не може просто да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндър, които са сложени - или гласувайте, или отивайте на избори. Това разяснява Христо Иванов от " Демократична България ".

Борбата против корупцията, конституционната промяна, изчистването на регулаторите и службите е безспорен приоритет, разяснява Иванов след двустранна среща с представители на " Изправи се БГ! Ние идваме! ", съобщи news.bg.

По негови думи двете партии са се обединили и върху позицията, че структурата, върху която би стъпило едно бъдещо ръководство, би трябвало да бъде по този начин направена, че да изключва в оптималната степен опцията Движение за права и свободи и ГЕРБ да въздействат върху решенията на ръководството.

Това е извънредно значимо, защото те са носители на корупционния вирус и би трябвало да бъдат сложени под карантина, категоричен бе Иванов.

Той акцентира, че значимото е да има ясно закрепени взаимни политически задължения.

Не може просто да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндър, които са сложени - или гласувайте, или отивайте на избори, отсече Иванов.

От своя страна водачът на ИСБГНИ Мая Манолова съобщи, че си дават сметка за желанието на българите да има държавно управление, да има непоклатимост и предвидимост, само че подсети, че хората са поискали държавно управление на смяната, а не държавно управление, което да възпроизвежда статуквото.

В този смисъл нашата днешна среща с " Демократична България " да бъде разчетена като една червена лампичка, че няма да поддържаме непременно и няма да си позволим да излъжем хората от митингите, съобщи тя.

Манолова уточни, че от ИСБГНИ не желаят властови позиции, само че утвърждават работата на тримата министри- Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. Според нея точно това е посоката, в която би трябвало да продължи и идващото държавно управление.

Тя добави и че стандартът, заложен от вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър Янаки Стоилов, би трябвало да бъде следван от идващия кабинет.

Има висок стандарт, заложен от служебните министри, в посоката, която хората очакват - неприкритост, бистрота, увереност, професионализъм, заключи Манолова.

Тя увери, че ще бъдат положени старания за реализиране на държавно управление от първия мандат, но нямало да разрешат дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи върху идващото държавно управление.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР