Снимка: БулфотоНационалният осигурителен институт ще преизчислява служебно личните пенсии за

...
Снимка: БулфотоНационалният осигурителен институт ще преизчислява служебно личните пенсии за
Коментари Харесай

НОИ ще преизчислява служебно пенсиите на работещите пенсионери

Снимка: Булфото

Националният застрахователен институт ще преизчислява служебно персоналните пенсии за трудова активност на хората, придобили застрахователен стаж след пенсионирането си, написа dunavmost.com.

За задачата работещите  пенсионер и ще би трябвало да подадат еднократно заявление за годишно преизчисляване, а не всяка година да декларират това, както е сега. Това плануват утвърдени от държавното управление промени в  Наредба та за пенсиите и осигурителния стаж, с които се облекчава административната тежест за хората.

Промените са по отношение на промените в Административнопроцесуалния кодекс, с които се регламентира електронният продан на документи сред жителите и администрацията по реда на Закона за електронното ръководство. С тях се планува опция за електронно връчване на разпорежданията, свързани с пенсиите на лицата.

С признатите промени подзаконовата нормативна уредба се синхронизира и с промените в наредбите на Кодекса за обществено обезпечаване, както и с новия Закон за платежните услуги и платежните системи и издадената на съображение на този закон  Наредба  № 3 на Българска народна банка от 18 април 2018 година за изискванията и реда за разкриване на платежни сметки, за осъществяване на платежни интервенции и за потребление на платежни принадлежности.

В резултат от измененията хората ще могат да показват сметки за погашение на отпуснатите им пенсии освен в банки, само че и в други лицензирани от Българска народна банка снабдители на платежни услуги, както и в клонове на снабдители на платежни услуги, осъществяващи активност на територията на страната.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР