Снимка БулфотоНационалната здравноосигурителна каса (НЗОК) дължи на чуждестранни здравноосигурителни фондове

...
Снимка БулфотоНационалната здравноосигурителна каса (НЗОК) дължи на чуждестранни здравноосигурителни фондове
Коментари Харесай

НЗОК дължи 271 млн. лв. за лечение на българи в чужбина

Снимка Булфото

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) дължи на задгранични здравноосигурителни фондове 271 млн. лева към 30 юни. Това заяви нейният шеф доктор Дечо Дечев пред депутатите от здравната комисия, съобщи " Монитор ".

Средствата, които касата заплаща за лекуване на българи в чужбина, ще нарастват, защото от ден на ден жители желаят да се лекуват там и да имат достъп до новаторски лечения, изчезнали в страната ни, уточни той. Дечев окачестви повишаването на разноските като тревожна наклонност. Просрочените отговорности са 135 млн. лв..

Има разчетени средства и просрочените отговорности ще бъдат изплатени, увери Жени Начева, ръководител на Надзорния съвет на НЗОК. Ще има разчетени средства и за плана за бюджет за 2020 година, добави тя.

Цените, на които се лекуват българи в Европейски Съюз, не са същите, по които се лекуват другите жители, сподели още Дечев.

По думите му цените за българи са в пъти по-високи. По тази причина български пациент в непозната болница се трансформира в „ златна кокошка “ и някои медиатори имат интерес тази процедура да продължава да съществува, сподели още той. „ Този въпрос би трябвало да бъде разискван на друго равнище и персонално за мен не е ясно за какво в границите на един съюз би трябвало да има разнообразни цени за едно и също заболяване и активност “, добави Дечев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР