Снимка: БулфотоНашата цел е промяна на днешното статукво, промяна на

...
Снимка: БулфотоНашата цел е промяна на днешното статукво, промяна на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Не подкрепям Радев, а демократично мислещите граждани

Снимка: Булфото

Нашата цел е смяна на днешното статукво, смяна на днешния модел на ръководство и ясната визия за небосвод, който би трябвало да има пред страната ни дружно с енергичните експерти, които има в бъдещия план „ Републиканци за България " .

Това съобщи пред БНР някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, часове преди учредяването на новата групировка.

„ Не ни харесва това, което следим като безредица, като политически решения, които не са обвързани с нито една управническа стратегия, която е била заявена при започване на всеки един управнически мандат и най-важното е, че това, което би трябвало да има е хоризонтът, който би трябвало да виждат българските жители, а не разделянето, не омразата и не опълчването чисто институционално и чисто междуличностно на значимите фактори в държавното ръководство “, уточни Цветанов.

По повод думите на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, че от един от най-големите критици на президента Цветанов се е трансформирал в негов покровител някогашният вътрешен министър съобщи: „ В никакъв случай не бих споделил, че поддържам Румен Радев, а бих споделил, че поддържам демократично мислещите български жители, които излизат непринудено на митинги към този момент над 80 дни.  Това, което би трябвало да се знае, е, че политиката е форма и метод, в която би трябвало да търсиш верните решения за страната, а не да се задоволява единствено с персоналното его или с егото и действието на политическата партия, към която принадлежиш.  Днес повече от всеки път се нуждаем и от почтени избори, които би трябвало да бъдат извършени.  И това, което следим през последните месеци, а и този боязън от възможен длъжностен кабинет, който по конституция има права единствено да организира почтени и транспарантни парламентарни избори, тъй като за всички е ясно, че каквито и решения да вземе един длъжностен кабинет, в случай че те не подхождат на пътя на страната – Европейски Съюз, НАТО и евроатлантическото партньорство, всички знаем, че Народното събрание постоянно може да направи съответните решения да бъдат изменени, в случай че служебният кабинет е превишил пълномощията си “, написа topnovini.bg.

По мотив диалози за хипотетична коалиция с Българска социалистическа партия водачът на „ Републиканци за България “ акцентира, че е значимо да запазиш идентичността си: „ Ние сме в център-дясно на политическия набор и за нас ще бъде значимо да има повече представители от този набор “.

„ По някои от значимите тематики като правосъдна промяна, електронно ръководство, обучение – доста от нещата бихме ги препокрили с това, което имат „ Демократична България “, само че в случай че се наложи бихме разговаряли и с други политически обединения, само че на кардинална основа с избрани параметри “, разяснява Цветан Цветанов.

Според него е необходим действителен надзор върху основния прокурор от страна на Народното събрание – освен фиктивен, само че с действителни резултати.

За политическия си план той означи, че в него специалистите ще бъдат водещи при формулирането и вземането на политически решения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР