Снимка БулфотоНАСА ще изпрати оборудване на Луната през 2020 г.

...
Снимка БулфотоНАСА ще изпрати оборудване на Луната през 2020 г.
Коментари Харесай

НАСА ще изпрати оборудване на луната догодина

Снимка Булфото

НАСА ще изпрати съоръжение на Луната през 2020 година и 2021 година за първи път от 70-те години на предишния век, заяви Българска телеграфна агенция.

Космическата организация избра три апарата, създадени от американските сдружения " Астроботик ", " Интюитив машинс " и " Орбит бийонд ", с които да бъдат изпратени принадлежности и научно съоръжение на Луната, преди плануваното завръщане на астронавти през 2024 година в границите на програмата " Артемида ".

Спускаемите апарати са с друг размер и форма. Единият е доста висок, другите два са по-тумбести, на четири крайници. Предназначени са да спуснат на лунната повърхнина двайсетина потребни товара, които ще бъдат обезпечени от НАСА.

Първи на Луната ще кацне апаратът на " Орбит бийонд " - през септември 2020 г. 
Всяка от фирмите ще получи от 77 до 97 милиона $ за създаването на модулите. НАСА ще избере през лятото какво научно съоръжение да бъде изпратено. 

Американците нямат никакво наличие на Луната от последната задача " Аполо " през 1972 година, въпреки и да изпращат апарати на лунна орбита. Китай обаче спусна два пъти сонди на Луната - през 2013 година и през януари тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР