снимка: БулфотоНад Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все

...
снимка: БулфотоНад Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все
Коментари Харесай

Времето в четвъртък: Облачно и ветровито

снимка: Булфото

Над Черноморието ще доминира облачно време, преди обяд към момента със слаби превалявания от сняг.

На обособени места ще превалява сня

През нощта ще доминира облачно време. В централните елементи на Дунавската низина и Източна България към момента ще има слаби превалявания от сняг, които до сутринта в множеството региони ще спрат.

През деня облачността от запад-югозапад ще стартира да се раздира и понижава, само че по-късно денем от запад още веднъж ще се усили. На обособени места, основно в планините, ще превалява сняг.

Ще остане прохладно с най-вече сдържан вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад.
Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 7° и минус 2°, оптималните ще са от 0° до 5°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното, само че ще продължи да се покачва и ще се приближи до нормалното за месеца.

Над планините след краткотрайното скъсване и понижение на облачността, по-късно денем от запад тя още веднъж ще се усили. На обособени места ще превалява сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Температурите ще останат без основна смяна и оптималната на 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра – към минус 12°.

Над Черноморието ще доминира облачно време, преди обяд към момента със слаби превалявания от сняг. След обяд преваляванията ще спрат, а по здрач и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, който вечерта на всички места ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР