Снимка: БулфотоНа този етап най-важното е да се премахнат рестрикциите

...
Снимка: БулфотоНа този етап най-важното е да се премахнат рестрикциите
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: С глоби и дебнене няма да стане. РЗИ няма как да контролира всички

Снимка: Булфото

На този стадий най-важното е да се отстранен рестрикциите за жителите от Европейски Съюз и Русия. За нас е доста значимо това да се направи в България, с цел да не изпуснем туристите ", изясни Алибегов.

90% от клиентите са навън, по тази причина и маските би трябвало да отпаднат за летните месеци. Най-малкото не е хигиенично. Това разгласи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на Нова телевизия.

Водещото би трябвало да е да се имунизират повече хора. Логично е имунизираните да не бъдат ограничавани. Ненужно е да се носят маски от лица, които са имунизирани, разяснява адв. Мария Шаркова. Тя посочи, че в тази ситуация не става дума за дискриминация.

" Ваксината е целесъобразна и се слага след осведомено единодушие. Никой не може да ви принуди да си я поставите ", добави тя.

" Има грешки в заповедта на здравния министър, които би трябвало да бъдат изгладени ", уточни Алибегов. " Сега може да бъдем поставени в обстановка да изгубим хора от личния състав, които не са имунизирани. Ако този, който е имунизиран е безвреден, то тогава е редно да е без маска. Този който няма ваксина, взема решение дали да носи маска ", уточни Алибегов.

" Работодателят няма право да задължава служителят си да демонстрира здравния си статус ", посочи юристът.

" Здравните управляващи няма да имат опция да упражняват надзор, тъй като и в този момент са доста натоварени. Много мъчно ще бъде целия личен състав на един хотел да не носи маски. Важно е да се дефинират обектите, с цел да няма тълкования ", посочи юрист Шаркова.

" По-големият тласък за хората да се имунизират е имунизираните да не носят маски. С санкции и дебнене няма да стане. РЗИ няма по какъв начин да управлява всички. Само заведенията са 26 000 обекта ", разяснява Алибегов. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР