снимка БулфотоНа финансова и гражданска отговорност ще учат децата по

...
снимка БулфотоНа финансова и гражданска отговорност ще учат децата по
Коментари Харесай

Данъчни служители ще учат децата в клас на финансова отговорност

снимка Булфото

На финансова и гражданска отговорност ще учат децата по учебните заведения данъчни чиновници. Новите тематики са заложени в планува Национална организация за младежта 2021 – 2030, съобщи .

В проекта се планува модернизацията на системата за обучение и образование на най-младите у нас. Според разбора и все още качеството, приобщаващият темперамент и сходството на образованието и образованието с потребностите на пазара на труда не престават да бъдат предизвикателство, оповестява " Монитор ".

" Демографските трендове и  увеличаващият се дефицит на умения значат, че България би трябвало да влага повече в квалификацията на своята сегашна и бъдеща работна мощ. Показателно е, че главен приоритет на държавната политика е точно образованието и инвестицията в преподавателите, материалната база и техническата обезпеченост на българските учебни заведения и университети. То следва да се развива както в региона на формалното образование, по този начин и в региона на неофициалното обучение и ученето през целия живот. Образованието е основен фактор за бъдещето на всеки младеж, то предопределя дейното му гражданско присъединяване, възможностите му за професионална реализация и първокласен живот ", написа още в документа.

От него излиза наяве, че учебното заведение и образованието стоят високо в ценностната система на младежите на възраст 15-17 година 82% от тях вървят на учебно заведение, с цел да получават познания и да се образоват, 60% - с цел да имат специалност. Въпреки това младежите демонстрират сдържаност във връзка с употребяваните способи на преподаване, образователната стратегия, организацията в учебно заведение. В документа е записано още, че младите считат, че подготовката, която получават за своята бъдеща професионална и житейска реализация, е незадоволителна, че практическите часове в учебно заведение са малко и че е нарушена връзката сред образованието и пазара на труда.

За задачата се плануват серия от ограничения, с които  да се подсигурява официално и неофициално обучение, което развива познавателни, обществени и цивилен умения. Предвижда се и информиране за професионално развиване, практики и стажове, както и обезпечаване на благоприятни условия за развиване на професионални умения посредством официално и неофициално обучение. Друга мярка е насърчаването на кариерното насочване на младежите и осведомения избор за бъдеща специалност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР