снимка БулфотоНа 22 септември протестиращи търсеха конфронтация с полицаите. Това

...
снимка БулфотоНа 22 септември протестиращи търсеха конфронтация с полицаите. Това
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: На 22-и протестиращи търсеха конфронтация с полицаите. Това не бяха протести, а въстание

снимка Булфото

На 22 септември протестиращи търсеха борба с служителите на реда. Това изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов във връзка на ескалиралото напрежение на митингите преди дни, когато стачкуващи желаеха да пробият полицейския кордон към остарялата постройка на Народното събрание, съобщи

 

Той взе участие в съвещанието на вътрешната комисия, на която бе изслушан вътрешният министър Христо Терзийски, а главно въпросите на депутатите се въртяха към митингите през последните седмици.

" Шествието след 22:00 часа беше нерегламентирано мероприятие. Те питаха за какво не ги позволяваме да се поклонят в храма и да отидат до Паметника на Незнайния войник, само че след 22:00 часа това не е допустимо, тъй като храмът не работи. Те търсеха борба със чиновниците ни ", уточни Иванов.

„ Моята персонална оценка е, че всичко беше осъществено с най-голям професионализъм. Това не бяха митинги, а бе оповестено като въстание, а то няма по какъв начин да се организира спокойно “, уточни министър Терзийски.

„ Малко са хората, взели участие в такава суматоха, тъй че е елементарно в профил да се дава оценка, само че друго е да участваш. В Министерство на вътрешните работи непрекъснато се получава оперативна информация, само че не постоянно е съответна. Ако знаехме авансово какво ще се случи, нямаше да допуснем да има потърпевши служители на реда или жители ", отговори основният секретар на въпрос за какво е позволена ескалация на напрежението на митинга на 2 септември.

Терзийски уточни, че точно тогава са потърпевши над 100 униформени, като трима от тях са потърпевши тежко от бомбички.

Иванов добави, че всички служители на реда, надвишили правата си по време на митингите са осъдени. Стана ясно, че е назначена инспекция на всяка регионална дирекция да направи и инспекция за употребяваните помощни средства.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР