снимка: БулфотоМного дъжд през почивните дни. Ето и пълната прогноза:Почивните

...
снимка: БулфотоМного дъжд през почивните дни. Ето и пълната прогноза:Почивните
Коментари Харесай

Почивните дни ще са облачни и дъждовни

снимка: Булфото

Много дъжд през почивните дни. Ето и цялостната прогноза:

Почивните дни ще са облачни и дъждовни с повече превалявания в централните и източните региони на страната. В събота – мъгливо сутринта в равнините. В хода на деня от югозапад на североизток валежите последователно ще понижават. Следобед и по здрач в югозападна България даже ще се покаже и слънцето, въпреки и за малко. Вятърът ще е по-осезаем на изток. Температурите в по-топлата част на денонощието ще се двоумят сред 6 и 13 градуса – най-високи стойности – към Черноморието, а по-студено ще остане в Северозападна България.

В планините преваляванията са от сняг над 1300 метра надморска височина в масивите на Югозапад и в Западна и Централна Стара планина. В по-ниските региони – дъжд. И там в хода на деня валежите ще понижават, а облачността от югозапад ще се раздира. Температурите следобяд – от нула до 5-6 градуса, предава Нова тв.

Жълт код за рисково време е в действие за областите в Централна и Източна България. Очакваните количества дъжд са към 25-30 литра на квадратен метър за 24 часа. Сумарно повече ще вали в регионите на Смолян и Кърджали, както и по южните скатове на Източна Стара планина.

В неделя и понеделник над Балканите минава финален циклон от тази дълга поредност. Той ще засегне източната половина на страната. Спиране на превалявания в цялата страна се чака във вторник още до обяд. До края на седмицата превалявания няма да има. Сутрините ще е мъгливо в ниските региони. Следобедите облачността постоянно ще отстъпва на декемврийското слънце. Температурите ще се застоят заран в интервала от нула до 5 градуса и следобяд – от 5 до 10 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР