Снимка: БулфотоМайки на войници, загинали в мирно време, се срещнаха

...
Снимка: БулфотоМайки на войници, загинали в мирно време, се срещнаха
Коментари Харесай

Каракачанов се срещна с майки на войници, загинали в мирно време

Снимка: Булфото

Майки на бойци, починали в спокойно време, се срещнаха с министъра на защитата Красимир Каракачанов по негова покана.

На срещата майките, обединени в Комитета на родителите и околните на починалите в казармата, сложиха проблеми, с които се сблъскват, както и оферти за законодателни промени в здравни и обществени нормативни документи.

Промените са свързани с облекчение на ситуацията на родители, които са изгубили синовете си по време на военната работа или на присъединяване им в задачи и интервенции зад граница, оповестиха от Министерството на защитата, написа Канал3.бг.

Красимир Каракачанов увери майките, че този път министерството ще поеме самодейността и негови специалисти ще оформят нормативно предложенията, които се отнасят до други министерства и до Народното събрание.

Срокът за това е краят на ноември, а съответен ангажимент пое шефът на Дирекция " Социална политика " Иво Антонов. След това измененията ще бъдат придвижени през Министерския съвет и Народното събрание с финансова аргументация и обосновка. Министър Каракачанов бе безапелационен, че ще има прям разговор с комитета за опциите да се реализира прогрес по техните претенции.

" За първи път пред нас се поемат задължения по този метод ", съобщи на срещата Юлия Симова, ръководител на Комитета на родителите и околните на починалите в казармата.

Присъстващите подчертаха, че единствената институция, на която разчитат, е Министерството на защитата, без значение, че част от проблемите, които слагат, се отнасят до Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и обществената политика.

На срещата участваха представители на дирекции и структури в Министерството на защитата, към които се отнасят проблемите, изложени от околните. Сред тях бяха началникът на кабинета на министъра Илия Налбантов, специалисти от Дирекция " Правно-нормативна ", както и от Военномедицинска академия. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР