снимка БулфотоЛекарка от Бургас ще се прости с работата си,

...
снимка БулфотоЛекарка от Бургас ще се прости с работата си,
Коментари Харесай

Уволняват лекарка в Бургас, защото не искала да преглежда пациенти с К19

снимка Булфото

Лекарка от Бургас ще се елементарни с работата си, тъй като не желае да преглежда и лекува пациенти с Ковид 19. Докторката се уволнява дисциплинарно от УМБАЛ " Дева Мария " в Бургас, оповестява " Флагман ".

Причина за обстановката е отвод да преглежда инфектирани с COVID-19. Лекарят, който е в нарушаване на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е кардиологът лекар Дюрия Иляз. По думи на чиновници от лечебното заведение, през последния месец тя била в непрекъснати спорове.

„ Колегата е постъпила на работа при нас преди два месеца. Имахме задоволително случаи със болни от ковид, а в народен мащаб епидемията към този момент се разгаряше. Няма по какъв начин тя да не е била наясно, че ще се постанова да работи с пациенти с такава диагноза ”, възмущават се лекари и медицински сестри от болничното заведение, които са подали и сигнал до " Флагман ". Пред изданието лекар Иляз е декларирала изрично, че няма да разяснява темата и, че сега няма опция да приказва, защото кара, след което е затворила телефона си.

Постепенно лекарката даже спряла да върви на работа. Колегите й настояват, че още при първата нужда от кардиологична консултация на болен с ковид, лекар Иляз изрично отказала да влезе в отделението и да свърши работата си. От управлението на УМБАЛ „ Дева Мария ” са удостоверили информацията и са показали, че заради „ систематични нарушавания на трудовата дисциплинираност и отсъствие на работа лекар Иляз е в процедура по дисциплинарно уволняване ”. " В тежката ситуация да абдикираш от отговорностите си да лекуваш, за нас е неприемливо, тъй като носим първо отговорност към живота на пациентите и по-късно, нашата специалност е и средство за издръжка ", допълнили от лечебното заведение.

Случаят с кардиоложката е казус за болничното заведение. До този миг всички лекари, медицински сестри и санитари с подготвеност и абсолютно взели участие в борбата с ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР