снимка: БулфотоКражбите на ток намаляват качеството на електрозахранването и влошават

...
снимка: БулфотоКражбите на ток намаляват качеството на електрозахранването и влошават
Коментари Харесай

Трите електроразпределителни дружества са отчели крадена електроенергия, колкото България консумира за 16 часа

снимка: Булфото

Кражбите на ток понижават качеството на електрозахранването и утежняват експлоатационните характерности на електрическата мрежа. Това е причина за утежняване сигурността на доставките, предизвиква неудобства за клиентите. 

Трите електроразпределителни сдружения за предходната година са съумели да фактурират , колкото България употребява за 16 часа, пресметна „ “. Количеството се равнява на съвсем 55 гигаватчаса. По данни на Национален статистически институт за 2020-а чистото среднодневно ползване на електрическа сила е било 83,57 гВтч.

Най-големи количества краден ток е открит в Западна България, сочат данните от ЧЕЗ-разпределение - 26 гигаватчаса. 86% от случаите се падат на битовите консуматори, като при тях хванатите обири са 3805. 649 компании, снабдявани от ЧЕЗ, са били засечени да крадат ток. Общо случаите са 4454. На територията, обслужвана от ЕРП-север, са формирани близо 1900 констативни протокола за непозволено ползване на електрическа сила, прецизират от ерепето, снабдител за Североизточна България. Общото количество начислена електрическа енергия в тях е в размер на 16,8 гВтч. Най-голямото количество употребявана, само че неотчетена електрическа енергия при икономически клиент възлиза на близо 250 мВтч, а при битов - 148 мВтч. От ерепето напомнят, че вредите, провокирани от непозволено прилагане на електрическа енергия, са освен финансови - както за самото електроразпределително сдружение, по този начин и за правилните клиенти.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР