Снимка БулфотоКонвенцията е подписана от 45 държави, както и от

...
Снимка БулфотоКонвенцията е подписана от 45 държави, както и от
Коментари Харесай

Ердоган подписа указа за оттеглянето от Истанбулската конвенция

Снимка Булфото

Конвенцията е подписана от 45 страни, както и от Европейския съюз.

Турция е първата страна, която ратифицира конвенцията.

Турция се отдръпна от Европейския контракт за попречване и битка с насилието над дами и домашното принуждение, прочут като Истанбулка спогодба, съобщи Анадолската организация. Президентът Реджеп  Ердоган подписа указа за отдръпването от конвенцията,  подписана през 2011 година, в действие от 1 август 2014 година

Министърът на фамилията, труда и обществените услуги Зехра Зумрут  Селчук съобщи в Twitter, че правата на дамите са обезпечени  в националното законодателство, изключително в Конституцията. Селчук сподели, че турската правна система е задоволително динамична и мощна, с цел да ползва нови разпореждания съгласно потребностите. Тя сподели, че насилието над дами е закононарушение против човечеството и че Турция уверено ще продължи битката си против насилието с правилото на " нулева приемливост ".

Директорът по връзките Фахретин Алтун съобщи, че Турция уверено продължава битката си  да накара дамите да вземат участие повече  в обществения, икономическия, политическия и културен живот. " Винаги ще споделяме " Силни дами - мощна Турция ", сподели той в Twitter.

Турция е първата страна, която ратифицира конвенцията  на Съвета на Европа, призната в Истанбул. Той се стреми да предотврати насилието над дами, в това число домашното принуждение и да постави завършек на безнаказаността за причинителите.

Конвенцията е подписана от 45 страни, както и от Европейския съюз. С решение,  през юли 2018 година, разгласи, че Истанбулската спогодба не подхожда на Конституцията на България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР