Снимка: БулфотоКонсултантът по ваксинация срещу коронавирус на Столичната община проф.

...
Снимка: БулфотоКонсултантът по ваксинация срещу коронавирус на Столичната община проф.
Коментари Харесай

Кантарджиев притеснен заради Делта

Снимка: Булфото

Консултантът по имунизация против ковид на Столичната община проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че е извънредно обезпокоен от разпространяването на новия „ Делта ” вид на COVID-19. Според него би трябвало да се вкарат нови ограничения за влизащите в България от страни, където тази разновидност господства.

„ Трябва да се взимат ограничения. Влизащите у нас би трябвало да се изследват с PCR проби. Хора, които са имунизирани, и две седмици след втората доза са болни - да се търсят разновидности. Такива, които потвърдено са боледували и боледуват повторно - би трябвало да се прави секвениране. За лежащи в болница повече от 10 дни, с обособяване на вируса, би трябвало да се прави секвениране ”, безапелационен е професорът.

На този декор за следващ уикенд в София се провеждат краткотрайни пунктове за имунизация в молове, паркове и квартали.

За първи път един от мобилните кабинети е в квартал „ Христо Ботев ”. Днес обаче ползата към препаратите в там е слаб. Хората се опасяват от имунизациите и считат, че посредством тях могат да бъдат чипирани.

„ Не бих се ваксинирала, тъй като ме е боязън. Ще ме убие. Казаха ни го лекарите, че това са живи кафези. Живеете шест месеца и умирате ”, показа жена.

„ Замисляла съм се. По малките екрани обаче дават, че се поставя чип на ръцете ”, сподели друга жена от квартала ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР