снимка БулфотоЖурналистът Валя Ахчиева спечели делото срещу Веселин Марешки и

...
снимка БулфотоЖурналистът Валя Ахчиева спечели делото срещу Веселин Марешки и
Коментари Харесай

Веселин Марешки загуби делото срещу Валя Ахчиева

снимка Булфото

Журналистът Валя Ахчиева завоюва делото против Веселин Марешки и на втора инстанция.

Състав на Софийски градски съд, Въззивно поделение,  с Председател – арбитър Здравка Иванова и членове – съдиите Цветомира Кордоловска и Светослав Спасенов, със свое решение от 14.09.20 год., удостовери напълно Решението на Софийския областен съд, за това, че в делото на Веселин Марешки против Валя Ахчиева, в действителност става дума за независимост на словото, упражнена в нейния цялостен размер, по този начин както е одобрено в практиката на Конституционния съд и на Европейския съд за правата на индивида, а и на българския Върховен касационен съд, оповестява.

Политическият водач на партия „ Воля “ и зам.председател на Народното събрание – Веселин Марешкин, дружно със своята майка Веска Марешка, както и двете компании, свързани с лекарствения бизнес на Марешки, заведоха дело против Ахчиева, за претърпени имуществени и вероятно неимуществени вреди, след лъчение на 7 броя излъчвания „ Открито “ през 2017-та и 2018-та година, в ефира на Българска национална телевизия.

В огромно журналистическо следствие, включващо изследвания освен в България, а и в Германия, Турция и Русия, Ахчиева наблюдава паралелния експорт на скъпоструващи и животоспасяващи медикаменти,  реимбурсирани от НЗОК и внасяни в България на доста ниски цени, само че които по-късно незабавно се изнасят от компании в други европейски страни, на цени – в пъти по-високи.

„ Действително сме очевидци на едно удивително журналистическо следствие. И Съдът удостоверява, че са спазени положителните журналистически практики, като е дадена опция на всички страни за мнение по обсъжданата тематика ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР