снимка: БулфотоЖителите на Мадара, които нямат валидни лични документи, могат

...
снимка: БулфотоЖителите на Мадара, които нямат валидни лични документи, могат
Коментари Харесай

Днес на референдум Мадара решава дали да се отдели от община Шумен

снимка: Булфото

Жителите на Мадара, които нямат годни персонални документи, могат да получат удостоверения за гласуване в бранш " Български документи за идентичност " към шуменската полиция. Там ще има дежурни чиновници през днешния ден от 8:30 до 17:30 часа.

На локален референдум жителите на село Мадара вземат решение дали да се отделят от община Шумен и дали да преминат към по-малката община Каспичан. Допитването ще продължи до 20 часа.

Малко над 900 поданици на Мадара могат да решат бъдещето на известното село, където се намира световният знак на България - Мадарският конник.

Инициативният комитет, който провежда референдума, твърди, че в община Каспичан кметството ще получава по-добро финансиране.

Смяната на административния център обаче ще провокира битови проблеми за жителите на Мадара.

" Към Шумен има най-малко превоз. В Каспичан няма нито лекари, нито нищо. Ще ни трансферират към Нови пазар. Трябва да се сменя всичко - персонални карти, адреси, всичко " ;

" На нас и медицината ни е в Шумен, и правораздаването ни е в Шумен " ;

„ Бяхме в Каспичан, не бяхме добре. В Шумен сме - отново не сме добре. За Мадара никой не мисли в тази страна ", споделиха поданици на селото пред микрофона на БНР.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР