Снимка БулфотоИзвестен наш социолог направи професионален коментар на горещата тема

...
Снимка БулфотоИзвестен наш социолог направи професионален коментар на горещата тема
Коментари Харесай

Райчев: Новият парламент няма да е скучен, може да изкара близо два месеца

Снимка Булфото

Известен наш социолог направи професионален коментар на горещата тематика на деня. За конституирането на 45-тото  Народно заседание  и старта на новия политически сезон, както и за това дали новият  парламент  ще е отегчителен, или пък не, мнение даде  Андрей Райчев .

Ето какво сподели той за Novini.bg:

" Новият  парламент  не единствено, че няма да е отегчителен, а даже ще е доста забавен. Колко дълго време ще продължи да живее обаче, аз не се ангажирам да предвиждам, тъй като, както се показваше Симеон Сакскобургготски " аз не съм гадач ". Но да речем, че има възможна опция 60:40 да изкара близо два месеца.

Тези избори приключиха по доста необикновен метод. Бойко Борисов хем ги завоюва, хем ги загуби. Опозицията хем вкара много хора, хем не са задоволително за болшинство.

Във всички случаи едно е несъмнено - това е краткотрайно положение.

За тази година се оказа, че нищо не се е случило. Когато митингите бяха в своя разцвет, 30 на 100 бяха за държавното управление, а 70 % срещу. Горе - долу това се възпроизведе и на вота, единствено че протестните гласове не са на едно място.

Изказванията в зала през днешния ден демонстрираха, че всички са срещу  ГЕРБ . Въпросът обаче е под кой общ знаменател народните представители могат да се съберат и схванат. Примерно, Слави Трифонов предлага мажоритарна система, обаче за Демократична България и " Изправи се!Мутри вън! " това си е чиста проба гибел. Затова се пробват да заобикалят сходни подводни камъни и да се обединят към смяна в Изборния закон, както и може би в опити за реформиране на правосъдната система. Ревизията на досегашното ръководство, също ги събира дружно, само че тя вероятно ще може да се направи на по-късен стадий.

Обнадеждаващо е, че президентът Румен Радев не счита да бави процесите и към този момент разгласи, че още в понеделник привиква партиите за съставянето на нов кабинет.

Впрочем той по този начин експедитивно постъпи и с насрочването на датата за изборите, както и за днешната дата за конституирането на Народното събрание. Това, че президентът бърза, съгласно мен значи, че той е изцяло подготвен със служебно държавно управление. Не споделям, че той съзнателно води към такова решение, а че има цялостна подготвеност да извърши своите конституционни задължения.

Вярвам, че ще го направи без да му мигне окото.

Никой не може да планува по какъв начин ще реагират българите при втори, бързи избори. Нямаме подобен казус до момента за съпоставяне. Плюс това иде лято, хората са изтощени и изтощени и имат потребност от отмора, към момента вилнее болест и така нататък. До тук стана ясно, че Слави Трифонов получи много повече гласове от предстоящите и при един нов неотдавнашен избор, може да вземе още повече, само че това, несъмнено, с решителност не може да се твърди.

Без всякакво подозрение обаче в момента  власт та се търкаля по  улица та. Въпросът е: може ли някой да я вземе от  улица та или не. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР