Снимка БулфотоИзвестен е съперникът на Григор Димитров на 1/8-финалите на

...
Снимка БулфотоИзвестен е съперникът на Григор Димитров на 1/8-финалите на
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу №3 в света на 1/8-финалите в Мелбърн

Снимка Булфото

Известен е противникът на Григор Димитров на 1/8-финалите на Откритото състезание на Австралия. Поставеният под номер 3 Доминик Тийм е идващото затруднение пред Григор. Двамата ще се изправят един против различен в борба за 1/4-финалите в Мелбърн на 14 февруари. Австриецът се класира за четвъртия кръг след зрелищен петсетов поврат против представителя на домакините Ник Кирьос с 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 след 3 часа и 21 минути игра.

По-рано денем Димитров си обезпечи място измежду 16-те най-хубави в Мелбърн след единствено един сет против испанеца Пабло Кареньо Буста, извоюван с 6:0, и отричане на противника му при 1:0 в интерес на българина във втория.

Тийм, първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати, игра нерешително в първите два сета, в които позволи 20 от общо 28-те си непредизвикани неточности в мача. В първия гейм на третата част той се измъкна от 15:40 при личното си подаване, а незабавно по-късно проби и постави началото на обрата. Постепенно австриецът откри стабилността в играта си и се възползва от възможностите си, с цел да победи, написа Спортал.бг.

Григор Димитров има позитивен баланс против Тийм от три победи в пет срещи. Хасковлията взе последните два мача посред им с 6:3, 6:2 на шампионата " Мастърс " в Париж през 2019 година и с 6:3, 5:7, 7:5 на Финалния шампионат на АТР в Лондон през 2017 година.

“Григор Димитров е доста по-добър на бърза настилка, а тази е може би най-бързата в шампионатите от Шлема. Спомням си, че през 2017 година, когато той играеше ужасно, ме победи на Финалите на АТР, където изискванията бяха сходни. Той удря доста чисто топката. Винаги е хубаво да играеш против него. Очаквам с неспокойствие този мач ”, разяснява Тийм във връзка идната си среща с най-хубавия български тенисист.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР