Снимка: БулфотоИздирван за тероризъм предполагаем член на Ислямска държава е

...
Снимка: БулфотоИздирван за тероризъм предполагаем член на Ислямска държава е
Коментари Харесай

Смразяващи кръвта разкрития за мароканеца от Ислямска държава, хванат на границата ни

Снимка: Булфото

Издирван за тероризъм хипотетичен член на " Ислямска страна " е арестуван и ще се изправи пред съда в Хасково. Това оповестиха от окръжната прокуратура. Той е марокански жител и е търсен от Интерпол, написа Блиц.

В Окръжен съд – Хасково е формирано наказателно дело по импортирано от Окръжна прокуратура – Хасково искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Н. З. (N. Z.), мароканец, гражданин на Кралство Мароко, разгласен за интернационално търсене от Интерпол – Рабат по отношение на осъществяване на терористична активност и участие в терористична организация ИДИЛ, оповестиха от Окръжен съд - Хасково.
 
Съгласно предоставената от Интерпол информация, закононарушението, за осъществяването на което е търсен Н. З., е „ лоялно участие в терористична организация ИДИЛ, като е работил към принадлежащата в ИДИЛ работа „ Механизация към Главна дирекция – Военни лагери “ в гр. Ал –Маядин, област Дер – Алзор, Сирия, като в осъществяване на тази активност Н. З. се е придвижвал в Сирия, носейки колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и муниции “.
 
Искането за задържане е отправено на съображение член 13, алинея 7 ЗЕЕЗА вр. член 9 от Договор за екстрадиция сред Република България и Кралство Мароко.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР