Снимка БулфотоИзборите наближават и това, което се случва с регистрацията

...
Снимка БулфотоИзборите наближават и това, което се случва с регистрацията
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК: Може да има проблем с регистрирането на името Изправи се! Мутри, вън!

Снимка Булфото

Изборите наближават и това, което се случва с регистрацията на партиите, вълнува хората.  Говорителят на ЦИК Димитър Димитров изрече съмнение, че може да има проблем с регистрирането на името " Изправи се! Мутри, вън! " на Мая Манолова и така наречен Отровно трио.

" Не дръзвам да разясня въпроса, преди да е разискван в ЦИК. Ще ги посрещнем и ще приемем документите им на следващия ден. Чух от госпожа Манолова, че имат и авариен вид, т.е. те калкулират вероятността да не бъдат регистрирани тъкмо по този начин ", сподели той пред БНР.

Димитров посочи, че съгласно него " името е доста извънредно и не е сигурен дали дава отговор на критериите за положителни нрави ". Проф. Димитър Димитров заяви, че на 10 февруари би трябвало да дойде първата пратка от машини за гласоподаване. Те ще бъдат " настанени " в логистичен център до летището, нает от Министерски съвет. Стриймингът в изборния ден няма да е позволен, акцентира той.

" Има решение за имунизиране на всички членове на изборни комисии, администрациите и специалистите на " Сиела ", които ще обезпечат машините за гласоподаване, и на " Информационно обслужване ", само че към него би трябвало да има и график къде и с какви ваксини ще стане ", обясни Димитър Димитров и изрази очакване в идващите дни да се уточнят детайлностите и да бъде осъществена имунизацията. По думите му множеството са декларирали предпочитание да се имунизират.

" За членовете на СИК (секционни изборни комисиr - б.р.) няма по какъв начин по-рано от 20 дни преди изборния ден да се появят описите с имената им ", посочи Димитров и добави, че членовете на СИК се оферират от партиите и те носят отговорността за тях дали ще се явят в изборния ден, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР