Снимка БулфотоИнтервю пред Нова тв станало причина лишен от свобода

...
Снимка БулфотоИнтервю пред Нова тв станало причина лишен от свобода
Коментари Харесай

Преместиха затворник от София в Пазарджик след интервю по телевизията

Снимка Булфото

Интервю пред Нова тв станало причина лишен от независимост да бъде изместен за наказване от Софийския в Пазарджишкия затвор. Петър Ходжев обаче апелира заповедта за това на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и завоюва делото пред Административния съд в Пазарджик, написа Пик.

Предаването, разпалило спора, е „ Ничия земя “. В изданието от 22 април Ходжев и различен лишен от независимост – националният първенец по бокс Григор Саруханян вършат скандални разкрития за живота зад стените на зандана. Оказва се, че това е място не за превъзпитаване, а сцена на оргии, принуждение, наркотрафик и рекет. Схеми, в които – съгласно изказванията на двамата интервюирани – са забъркани надзиратели и служители от висшите правосъдни инстанции, разтварящи чадър над дилърите. В предаването са показани и покъртителни видеозаписи. Способите нямат граници, стига се и до тъжби, впрягащи цялата административна, следователска и правосъдна система. А всичко е за сметка на данъкоплатците. Парадоксът е, че след излъчването на материалите са осъдени и осмелилите се да приказват пред камера.

При Петър Ходжов претекстовете за това са, че изказванията му компрометират работата на администрацията и има съществени индикации за ескалиране на спорове сред далите изявлението и останалите лишени от независимост. Така на 9 май той е настанен в Пазарджишкия затвор. Така обаче околните му са затруднени да идват на свиждания, да му оказват помощ с храни и медикаменти.

Магистратите показват, че преместването в различен затвор се прави при спорове със чиновници или други лишени от независимост, а в заповедта не се сочи да има такива след телевизионното изявление. Затова е анулирана като незаконосъобразна и без в действителност учредения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР