снимка: БулфотоИма ли нещо във ваксините, което да ни притеснява.

...
снимка: БулфотоИма ли нещо във ваксините, което да ни притеснява.
Коментари Харесай

Проф. Гигов: Дори преболедувалите е добре да се ваксинират

снимка: Булфото

Има ли нещо във имунизациите, което да ни тормози. Според професор Гигов те са най-хубавото средство в битката с вируса. 

Ползите от имунизирането ще са повече от рисковете. Изготвят се описи при общопрактикуващите лекари с имената на пациенти, които желаят да бъдат ваксинирани против COVID-19. Няма първи, втори и трети, има съществени групи, които ще се имунизират. Ваксинирането ще върви редом, само че с приоритет. Това съобщи в изявление за БНР ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов.

Той разясни, че първите 125 000 дози ще бъдат за хора, които работят в сериозните браншове.

Работата на щаба е да уточни броя от съответните групи и да стартира имунизирането. Хладилниците, които имаме, са задоволителни, с цел да съхраняват дозите. Ваксинирането ще стартира още с идването на имунизациите в края на месеца, увери той.

По думите му даже преболедувалите е добре да се имунизират.

Правилата за имунизиране ще дойдат със самата ваксина. Общопрактикуващият доктор ще реши дали даден пациент е уместно да се имунизира. Няма да се изключим от интензивно наблюдаване на имунизациите. Нека се имунизираме, това е единственото характерно средство, другояче ще изгубим човешки животи, добави той.

Проф. Гигов акцентира, че експерти по веригата ще преценяват съотношението изгода - риск, т.е. дали изгодата е по-голяма от риска, в случай че не си създадем една ваксина.

Рискът е доста по-голям от изгодата, в случай че не си създадем имунизацията. Днес имаме способи, които доста по-бързо могат да дадат оценка за успеваемостта, токсичността на дадена ваксина. Науката непрекъснато напредва. Никоя компания не би си разрешила да пусне рисков артикул, тъй като е риск и за самата нея, уточни той.

Проф. Гигов регистрира, че при изключително състояние страната се натоварва с финансирането на всички избавителни интервенции, по тази причина имунизациите ще бъдат безвъзмездни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР