снимка: БулфотоИ в четвъртък високи температури.Стойностите ще са почти летни.Ето

...
снимка: БулфотоИ в четвъртък високи температури.Стойностите ще са почти летни.Ето
Коментари Харесай

Високи температури и в четвъртък, на но места ще превали

снимка: Булфото

И в четвъртък високи температури.

Стойностите ще са съвсем летни.

Ето цялостната прогноза: 

В по-голямата част страната през днешния ден температурите се задържаха близки до нормалните за началото на май месец - 20° до 25°, по-ниски по Черноморието Бургас - 16°, Варна 18°.

Утре температурите на морския бряг сензитивно ще се покачат и оптималните ще бъдат от 20° до 25°, в останалата част от страната - от 23° до 28°. В София след 21° през днешния ден, на следващия ден ще бъде към 23°. Ще доминира слънчево време, с повече облаци в източните региони и по Северното Черноморие, където и ще превали, а тук-там е допустимо и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, до вечерта в по-голямата част от страната ще отслабне.

За тези, които ще стават рано - минималните температури на следващия ден ще са сред 8° и 13°, в София към 9°.

В планините повече слънце ще има до обяд. През втората половина на деня облачността ще се усилва и основно в масивите от Югозападна България ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони и гръмотевици. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури в курортите от 7° на Алеко до 14-15° в Боровец и Пампорово.

В по-голямата част от Балканите ще бъде най-вече слънчево. В северозападните региони на полуострова, по Адриатическото крайбрежие, както и в планините и планинските региони, в следобедните часове ще превали.

По-често забележителна ще е облачността в Западна и Централна Европа, тук-там с превалявания, обилни във Франция, Швейцария и Германия. В крайните североизточни региони на континента ще вали сняг, а рано сутринта и тук-там на Британските острови, и в Германия дъждът също ще се примесва със сняг.

У нас, стоплянето ще продължи и в петък, когато температурите тук-там ще надвишават 30°, а ще бъде и най-вече слънчево. Промяна следва през почивните дни - температурите ще се намалят, ще бъде и прохладно, а в събота в Източна България и Родопите ще има превалявания и гръмотевици. В неделя и понеделник ще бъде най-вече слънчево, само че заран прекомерно хладно, с минимални температури сред 3° и 8° и в обособени региони са вероятни слани.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР