Снимка: БулфотоХасан Адемов коментира в ефира бюджета за следващата година.Не

...
Снимка: БулфотоХасан Адемов коментира в ефира бюджета за следващата година.Не
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Не се поставят цели в Бюджет 2021. Харчовете са повече и са за определени групи

Снимка: Булфото

Хасан Адемов разяснява в ефира бюджета за идната година.

Не се слагат цели в бюджет 2021 година Тази оценка даде ръководителят на обществената комисия в Народно събрание доктор Хасан Адемов в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3. Според него мъчно може да се каже, че бюджет 2021 е разхитителен, само че различен е въпросът по какъв метод се изразходват средствата. „ Харчовете са повече и са за избрани групи, наранени от коронакризата, съгласно държавното управление. Не знам държавната администрация с какво е наранена. Не се слагат цели в бюджета ", разяснява Адемов, който е един от най-големите специалисти по обществена политика у нас.

" 14,6 % от Брутният вътрешен продукт са за обществено подкрепяне, над 10 % са за пенсии,  това е премината стратегическа преграда, в никакъв случай до момента не е било по този начин. Прокарват се предизборни планове ”, сподели политикът от Движение за права и свободи. С Бюджет 2021 се прави опит да се компенсират съвсем 3,5 година, в които обществените заплащания са били съвсем замразени, има предизборна цел ", безапелационен бе той.

" Няма да се записваме, само че ще участваме в дебатите. Това, че не се записваме е политически инструмент, демонстрира отношението ни към ръководещите. Единият метод за бюджета са капиталовите разноски,  другият са обществените.  Парите за бизнеса и вложенията са подценени, за сметка на обществените разноски. Данък добавена стойност за медикаментите също би трябвало да бъде свален. Да свалиш Данък добавена стойност на бирата и виното, а лекарствените да оставиш 20% - кои са потърпевши повече – ресторантьорския бизнес или опазването на здравето? ", попита реторично Адемов.

" Щом сме на 3-то място по смъртност, значи държавното управление не се оправя толкоз добре, моментът за по-сериозни ограничения е назрял. Кризата се ръководи от противоепидемичния развой. При бизнеса всички вреди са обратими, само че не и при живота и здравето на хората ", разяснява депутатът.

" Преизчисляването няма по какъв начин да преизчисли всички пенсии, най-малко 1 млн. ще останат без нарастване, доста деликатно би трябвало да постъпим при интервениране в пенсионната система. Дълговото финансиране покрива големите разноски, които се вършат. Ние предлагаме коефициентът 1.2 за година стаж да бъде 1.3, подсигурява се 10 % нарастване за всички пенсионери, разноските са за към 700 млн.лв. Това е по-справедлив модел. Предизборен ход е нарастването на пенсиите да е от 1 януари, не от юни ", съобщи Хасан Адемов.

" В Германия са измислили за всички деца избран размер пари, а най-бедните се подкрепят посредством системата за обществено подкрепяне, тук решаваме през данъчната политика ", добави той.

" Основният проблем на протестиращите е, че нямат друга идея с изключение на свалянето на държавното управление. Оставката на основния прокурор би трябвало да бъде решена от самата правосъдна система. Липсата на сила, която да зареди този митинг също, нямаше обществени претенции, а в полето на търсене на правдивост и взаимност. Не би трябвало да има опълчване, а обединяване против коронакризата ", счита той.

" Президентът, който и да е той, не би трябвало да взема страна, а да бъде обединител, да търси мостове, не да ги изгаря ", приключи Хасан Адемов, написа standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР