Снимка: БулфотоГригор Димитров се пуска и на двойки в Акапулко.

...
Снимка: БулфотоГригор Димитров се пуска и на двойки в Акапулко.
Коментари Харесай

Григор Димитров се пуска и на двойки в Акапулко

Снимка: Булфото

Григор Димитров се пуска и на двойки в Акапулко. В мексиканския курорт българинът ще играе за първи път след Australian Open. Целта на Григор е да натрупа игрова процедура, написа Gong.bg. 

Негов сътрудник ще бъде американецът Томи Пол, с който досега Димитров не е играл на двойки. Двамата се познават добре от мачовете им на сингъл през предходната година. На Australian Open 23-годишният американец реализира трагична победа в 5 сета, само че Григор се реваншира с триумф в три елементи на US Open. Двамата са последните признати по ранкинг в главната скица, в която има някои доста мощни двойки като Марсел Гранойерс/Орасио Себайос, Джейми Мъри/ Бруно Соарес, Пиер-Юг Ербер/Никола Маю и Раджийв Рам/Джо Солсбъри. 
От по-изявените играчи на сингъл в конкуренцията на двойки ще се включат още Диего Шварцман, Феликс Оже-Алиасим, Милош Раонич, Марин Чилич и Беноа Пер. През предходната година Димитров още веднъж игра на двойки в Акапулко, тогава в тандем с различен от младите американци в лицето на Тейлър Фриц. В първи кръг те победиха Маркъс Даниел и Филип Освалд, само че по-късно изгубиха от Лукаш Кубот и Марсело Мело.
 
С Акапулко са свързани доста приятни мемоари за българина, който при дебюта си през 2014-а доближи до своята първа купа на равнище АТР 500, побеждавайки на финала Кевин Андерсън. През предходната година той реализира три победи – над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка преди да загуби от Рафа Надал на полуфиналите.

 
Турнирът тази година стартира на 15 март като Димитров ще бъде пети в схемата. Тя ще бъде водена от Стефанос Циципас, а другите по-високо ранкирани от българина са Александър Зверев, Диего Шварцман и Милош Раонич.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР