Снимка БулфотоГригор Димитров се класира за 1/4-финалите на Australian Open

...
Снимка БулфотоГригор Димитров се класира за 1/4-финалите на Australian Open
Коментари Харесай

Гришо: През последната седмица бях напълно концентриран върху плана

Снимка Булфото

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Australian Open след безапелационна победа в три сета над международния №3 Доминик Тийм. Българинът изигра най-хубавия си мач от доста време насам.

Григор Димитров напълно разумно бе доста удовлетворен от днешното си показване против международния №3 Доминик Тийм на 1/8-финалите на Откритото състезание на Австралия. Българинът записа безапелационна победа в три сета над първенеца на US Open и се класира за идната фаза, където ще се изправи против квалификанта Аслан Карацев, който понастоящем е №114 в международната класация.

Първата ни ракета доближи до финалната осмица на Australian Open за четвърти път в кариерата си, като първият въпрос към него в изявлението след мача бе коя съгласно него е повода да играе толкоз добре в Австралия.

„ Не знам. Винаги съм казвал, че е доста значимо да запишеш положителни резултати при започване на годината. Мисля, че този шампионат е отлично опция да установиш на какво равнище се намираш както във физическо, по този начин и в психическо отношение. Важно е да вдигаш темпото с всеки идващ мач, който играеш. През последната седмица бях изцяло съсредоточен върху проекта, който бяхме подготвили, и просто го последвам. Не мисля, че върша нещо неизмеримо. Просто не преставам да се трудя и мисля единствено за идващия мач “ отговори Димитров, пред  tenniskafe.com.

„ Много съм благополучен, че съм на 1/4-финалите. Борех се за всяка топка и следвах тактическия си проект. Бях спокоен и коцентриран през целия мач. Доминик е необикновен тенисист и доста ми харесва да играя против него. Възможно е да е имал някакъв проблем, за който не знам, само че в това време бих желал да отдам заслуженото на себе си. Проведох доста добра подготовка преди шампионата. Исках да поработя върху скоростта си и упражнявах доста старателно отвън корта “ сподели още българинът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР