Снимка: БулфотоГлавният прокурор Сотир Цацаров е внесъл сигнал в Народното

...
Снимка: БулфотоГлавният прокурор Сотир Цацаров е внесъл сигнал в Народното
Коментари Харесай

Главният прокурор не си поплюва, погна жестоко Таско Ерменков за обидата му към българите

Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл сигнал в Народното събрание против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков. Той ще бъде прегледан от Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос, оповестява Флагман бг.

Цацаров евентуално упорства Ерменков да бъде глобен. А причината са думи на депутата в предаването на Милен Цветков по Нова тв във връзка със абсурден случай на границата от началото на ноември м.г., в който била забъркана прокурорка от Хасково, написа Блиц.

На съответния граничен пункт тогава бил тестван автомобил, в който се возели двама души. Единият извадил дипломатически паспорт. Контролът установил, че документът е с изтекла отминалост. Бил пожелан различен документ, при което бил изваден длъжностен паспорт.

„ След което ревизират автомобила и в автомобила се намира злато, в случай че не се неистина, 30 кг; към 500 кутии цигари и ампули с хормона на растежа за 230 000 лв.. На всичко това се прави списък. Двамата са там. Пуска се писмо до прокуратурата, с цел да бъдат арестувани, и прокурорът, който е там в същото време, ги пуска и завежда дело против незнаен причинител. Въпросът, който зададох, е – дали това е безкористно “, разказа  Таско Ерменков.

В предаването на Милен Цветков депутатът не загатнал име.

„ Само съм споделил, че прокурорът ги е освободил и е почнал следствие против незнаен причинител. И попитах може ли да бъде незнаен причинителят този, който си го хванал на мястото на престъплението, и дали това е било безкористно “, изясни Таско Ерменков.
„ Ако някой се е разпознал в дейностите, това към този момент си е негов проблем, не е мой “, съобщи още националният представител.

Ерменков сподели и че още не е виждал сигнала, който е бил импортиран от името на основния прокурор евентуално предходната седмица.

Доколкото бил осведомен, обаче, жалбата в Народното събрание била подадена посредством Цацаров от прокурорката в Хасково, написа Блиц.

Депутатът е безапелационен, че против нея той не е приказвал нищо особено. Таско Ерменков щял да изиска да бъде изслушан от съответната парламентарна комисия и то в наличието на медии, тъй като по принцип този орган заседава закрито.

„ Ще бъдете поканени и всичко ще стане ясно на място “, отсече депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР