снимка БулфотоГлавният прокурор не може и да ръководи Бюрото за

...
снимка БулфотоГлавният прокурор не може и да ръководи Бюрото за
Коментари Харесай

Румен Радев: Главният прокурор не може и да ръководи Бюрото за защита на свидетелите, и да го надзирава

снимка Булфото

Главният прокурор не може и да управлява Бюрото за отбрана на очевидците, и да го надзирава. Това счита президентът Румен Радев. Ето за какво той оспори пред Конституционния съд ситуацията на Бюрото за отбрана на очевидци като независима организационна конструкция при основния прокурор. Държавният глава счита, че при обвинител номер 1 са съсредоточени всички функционалности по управление и надзор на Бюрото, съобщи БНР.

 

Държавният глава желае да се откри опонират ли на Конституцията част от наредбите в два закона: за правосъдната власт и за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, с които Бюрото по отбрана се дефинира като независима конструкция при основния прокурор. 

Радев счита, че през последните години с поредни законодателни промени и в отклоняване на правилото за разделяне на управляващите, при основния прокурор се оказват съсредоточени всички съществени функционалности по управление, надзор и реализиране на активността на Бюрото по отбрана.

 По този метод, съгласно президента, се надвишават откритите в главния закон пълномощия на Прокурактурата и на основния прокурор. 

Главният прокурор не може по едно и също време да управлява Бюрото и да надзирава дейностите му. Това значи самичък да надзирава законността на личните си дейности, показва в претекстовете си президента.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР