снимка БулфотоГЕРБ ще търси такава фигура за свой кандидат-президент, че

...
снимка БулфотоГЕРБ ще търси такава фигура за свой кандидат-президент, че
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ще си намерим такъв кандидат за президент, че Радев да бъде победен

снимка Булфото

ГЕРБ ще търси такава фигура за собствен кандидат-президент, че Румен Радев да бъде надвит. Това разяснява Росен Плевнелиев.

„ Аз смятам, че ще има кабинет. Трите популистки партии ще се опитат да създадат всичко допустимо. Съвсем различен е въпросът какъв брой дълго ще изкара животът на този кабинет “, това съобщи пред bTV Radio Плевнелиев.

„ Първо, нямам доверие, че новото Народно заседание ще изкара цялостния си мандат. Второ, смятам, че никой няма мотив да чества, тъй като бяхме очевидци на рекордно ниска изборна интензивност. Това не надгражда нашата народна власт, а я отслабва “, добави той.

Въпреки това обаче според Росен Плевнелиев правителство ще има.
„ Ще го кръстят експертно. Нека не забравяме, че Движение за права и свободи от две години желае експертно държавно управление, тъй че волята на Движение за права и свободи и този път ще се случи.

Оттам нататък това експертно държавно управление сигурно няма по какъв начин да изкара цялостен мандат. Ако желаеха да изкарат цялостен мандат, трябваше да има стратегии, цели, явен разговор, коалиция, съдружно съглашение, ясно съгласие сред трите политически партии, които поддържат това държавно управление.

Също по този начин, носене на отговорност от всяка една от тях за ръководство, неуправление, политики или министри. И освен това трите популистки партии не могат да имат болшинство, тъй че те ще стоят и ще се надяват на поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които са добре смазана машина. Такова държавно управление няма бъдеще “, показа Плевнелиев.

Той разяснява и работата на служебния кабинет. По думите му едно от главните неща, с които те не са се справили е битката с пандемията.

„ Имунизирахме се по 20 000 индивида, в този момент сме по 2000 дневно. Имаме скандален здравен министър, който се изпокара с водещите лечебни заведения в България. Считам, че това е един извънредно провален министър популист. Някой би трябвало да пристигна и да стъпи на здрава основа по време на пандемия в опазването на здравето, тъй като ще пристигна нова вълна и това ще е голям проблем за нашата стопанска система “, сподели още Плевнелиев.

Той обаче похвали други трима от служебните министри – Асен Василев, Кирил Петков и проф. Николай Денков. Плевнелиев призна, че самият той също е канил Кирил Петков при съставянето на второто служебно държавно управление по време на неговия мандат на Дондуков 2, само че тогава той е имал служебни задължения и не е приел.

Плевнелиев разяснява и отчета на Европейската комисия (ЕК) за върховенството на закона.

„ Трябва промяна. Ако е нужна и смяна в Конституцията. Но тази смяна би трябвало да се направи по един либерален метод. Тя би трябвало да бъде оповестена на народа, т.е. да има публични диспути, тъй като Конституцията не може да се трансформира от през днешния ден за на следващия ден “, сподели той.

По мотив президентските избори през есента той съобщи, че най-вероятно ГЕРБ ще мислят до последно кой ще е техният претендент.

„ Това не може да бъде единствено претендент на ГЕРБ. Това може да е претендент с необятна социална поддръжка на разнообразни групи в обществото, с цел да може президентът популист Румен Радев да бъде надвит “, каза Росен Плевнелиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР