Снимка БулфотоЕвропредседателството е огромен шанс за България, стига да се

...
Снимка БулфотоЕвропредседателството е огромен шанс за България, стига да се
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Европредседателството е голям шанс за България, стига да се възползваме от него

Снимка Булфото

Европредседателството е голям късмет за България, стига да се възползваме от него, съобщи пред публицисти в Чепеларе вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е посетител на тържествата от програмата на Националните хайдушки празници " Капитан Петко Войвода ".

Радвам се, че през предходната седмица държавното управление най-сетне стартира полемиките и диалозите за нашите цели за тези 6 месеца /на европредседателство/, уточни вицепрезидентът, написа Пик.

Тя добави, че каквото и да реши държавното управление, значимото е да бъде непокътнат ползата на страната и той да бъде подложен доста съществено на европейската маса. И като страна, която е външна граница на Европейски Съюз, която пази Европейски Съюз и е поръчител за неговата сигурност, както и развиването на целия Югоизточен район в Европа, счита Илияна Йотова. Един от значителните цели, които страната сложи, съгласно вицепрезидента е Западните Балкани и разширението на Европейски Съюз по посока на Западните Балкани.

Друг главен приоритет, който би трябвало да бъде подложен, съгласно Илияна Йотова, е нашето участие в Шенген, тъй като то е част от огромната тематика за двойните стандарти в Европа. " Докато има двойни стандарти, до момента в който Европа се дели на централни страни и външна страна, до момента в който има по-развити и по-малко развити страни и се задълбочава това разграничение, не можем да приказваме за сполучлив европейски план. Това са въпросите, които вълнуват всички европейци ", разяснява вицепрезидентът.

Тя предвижда, че България ще се радва на доста сполучливо председателство точно, в случай че откри балансите за тези въпроси и ги сложи твърдо на масата, дружно със своите оферти като техни отговори. Аз съм оптимист, имам вяра, че ще си свършим работата, съобщи Илияна Йотова.

По мотив тържествата за Независимостта и празниците в Чепеларе, вицепрезидентът съобщи, че независимостта е нещо доста самостоятелно, а човек е самостоятелен, когато се усеща свободен.

" Териториално, политически сме самостоятелна страна, горделив член на Европейски Съюз към този момент 10 година Ако успеем да повишим стандарта на хората, в случай че преборим страшната беднотия и бедност, която е в периферията на страната, в по-малките градове и села, в случай че успеем да накараме българчетата да вървят на учебно заведение, в случай че има опазване на здравето за всеки български жител и той се усеща спокоен за себе си и за децата си, ще сме същински свободни и самостоятелни ", съобщи Илияна Йотова. Тя напомни, че актът на Независимостта е дело на огромни политически мъже, на хора с визия, които слагат България измежду фамилията на международните и европейски цивилизации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР