Снимка БулфотоЕвропейският съюз е най-доброто място за живеене. Европейският съюз

...
Снимка БулфотоЕвропейският съюз е най-доброто място за живеене. Европейският съюз
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Всички трябва да работим за среща между НАТО и Русия

Снимка Булфото

Европейският съюз е най-хубавото място за живеене. Европейският съюз е мястото, което е безалтернативно – и свободата на словото, и демокрацията, и върховенството на закона. Затова ние постоянно сме се стремили да има Брекзит със договорка или контракт. Да има правила. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си на Седмия световен бакински форум в рамките на работното му посещаване в Азербайджан, съобщи вести.бг.

Форумът бе открит от президента на Азербайджан Илхам Алиев с публична гала, отдадена на новата външна политика.

В обръщението си към участниците във форума българският министър-председател подчертава, че единствено в последните 10 дни два пъти е приказвал с английския премиер Тереза Мей по нейно искане.

,,С сътрудниците от Европейски Съюз положихме големи старания – с Жан Клод Юнкер, Таяни, Доналд Туск. Всички се съгласихме още веднъж да дебатираме``, акцентира министър председателят Борисов. Той обаче добави, че към днешна дата едва ли има някой, който да е оптимист по тематиката и в случай че се стигне до Брекзит без договорка, това касае милиони хора като следствията ще са доста тежки за всички.

В изявлението си министър-председателят Борисов се спря на резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той акцентира, че до момента в който страната ни е била отпред на Европейски Съюз, се даде огромна вероятност на Западните Балкани.

„ И в политическо отношение, и във връзка с НАТО, и в инфраструктурно отношение – за извънредно значимите европейски коридори номер 4, 8 и 10, по които интензивно се работи сега “, изясни министър председателят Борисов. Той посочи още значимостта на състоялия се конгрес 16 плюс 1 в София, както и на провелата се във Варна среща сред Европейски Съюз и Турция.

Българският министър председател акцентира основната роля на нашата страна за решаването на казуса, трупан с десетилетия, сред Гърция и сегашната Северна Македония поради името ѝ.

,,Положихме големи старания, направихме взаимни отстъпки, само че първо - България и Скопие като подписахме Договор за добросъседство. Ратифицираха го парламентите и това даде опция към този момент да се водят диалозите сред Гърция и Северна Македония``, напомни министър председателят Борисов.

,,Аз съм уверен и всички би трябвало да работим за среща НАТО-Русия. По-възрастните от нас помнят чудовищната конкуренция във въоръжаването, в нуклеарните оръжия преди години``, сподели още в изявлението си в Баку министър-председателят. Той бе безапелационен, че конкуренцията във въоръжението постоянно е директно обвързвана със обществените системи.

,,Колкото повече пари отделят бюджетите за въоръжение, толкоз по-малко има за обществени действия. И в края на краищата носят смърт``, добави министър председателят Борисов. Той подчертава, че неслучайно сега България няма нито един спор със съседи в Европа и в света.

,,Можем да кажем, че през днешния ден с всеки един от нашите съседи имаме прелестни взаимоотношения и те са точно на това позовани – добросъседство, взаимна полза, почитание, религиозни, културни и всевъзможни ценности``, добави министър председателят Борисов.

Той посочи също прелестните връзки с Азербайджан и с президента Илхам Алиев. Днес двамата ще беседват за опцията за присъединяване на Азербайджан в европейския газов хъб " Балкан ".

,,Казва се Балкан – всички го има за собствен, по този начин няма да се приказва за турски, български, сръбски, черногорски, албански поток. Балкан е знак на Балканите и мисля, че ще се одобри доста добре``, приключи министър председателят Борисов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР