Снимка БулфотоЕдна епоха в Националния исторически музей отива в историята

...
Снимка БулфотоЕдна епоха в Националния исторически музей отива в историята
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров с първи коментар за пенсионирането си пред Пик: Партия като Слави няма да правя! Борисов има големи успехи

Снимка Булфото

Една ера в Националния исторически музей отива в историята - шефът проф. Божидар Димитров. Това бе обявено публично от министерство на културата, а Пик потърси за коментар за изненадващото решение самият проф. Димитров.

- Проф. Димитров, изненадахте ни с това решение да се пенсионирате? Защо Министерство на културата заяви новината, а не вие? 

- Ето и аз ви споделям в този момент - пенсионирам се от 1 ноември. Трябваше да го направя още преди 5 години, според закона, само че останах, само че към този момент считам, че не е съществено. Аз съм като тези боксьори, които се отдръпват, когато са на върха, а не когато са развалили формата си и някой младок ги напердашва и чак като станат за смях, слизат от кръга. 

- Какви проекти имате в този момент? 

- Оставам си историк и ще мога към този момент да разясня освен исторически въпроси, само че и политически. Ще съм по-свободен да се изричат по политически теи, защото преди се сдържах поради поста си на шеф на Националния исторически музей. Така, че си остават деен. 

- Планирате ли някакво развиване в политически проект? 

- Засега, не. Освен и аз да направя партия като Слави, а може и по-успешен да съм. Но съм май малко просрочен. Нали ви споделям, че съм като боксьорите и знам по кое време да се отдръпва - когато съм на върха.

- А научната активност нали няма да изоставите? 

- Не, нищо няма да занемарявам. Дори доста повече време за това ще имам и това е по-ценно. Сега ще съм разтоварен от многото протоколни срещи, вечери и прочие, и ще мога да отдам времето си на науката. Ще имам повече време да се осведомявам и да проучвам. Ето в този момент съм доста благополучен от диалога на Бойка с албанците.

Те са доста и доста ни обичат и се веселя, че той ги отбрани. 

- Македонците се пробваха да яхнат тази вълна и бяха удовлетворени, че не признават малцинството ни...

- Да, тъй като другояче става доста смешно за тях. От изток българи, от запад - отново българи и по средата македонци. Как става? Смешно е и за това не желаят да се признава това малцинство. 

Договорът с Македония също е огромен триумф на Борисов. Когато министър председателят на една страна признае, че сме един народ, тъй като това е записано в преамбюла на контракта. Там е записано - " когато става дума за един народ, който е бил в една страна... ", което е огромен триумф за България и началото на края. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР