Снимка БулфотоЕдин от лидерите в Демократична България обяви какво очаква

...
Снимка БулфотоЕдин от лидерите в Демократична България обяви какво очаква
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Полицейски началници са действали като партийни секретари на ГЕРБ. Има сигнали за чадъри за купуване на гласове

Снимка Булфото

Един от водачите в " Демократична България " разгласи какво чака от новия вътрешен министър и какво е схванал за ГЕРБ по време на предишните избори. 

Служебното държавно управление има задача да организира почтени и транспарантни избори. И по тази причина имаме упования от вътрешния министър Бойко Рашков. Защото по време на изборите имаше сигнали, че полицейски началници са работили като партийни секретари на ГЕРБ.

Имаме сигнали за полицейски чадъри при пласиране на гласове.

Надяваме се, че енергичният Рашков ще предприеме съответните деяние. Ако би трябвало от ”Демократична България ” ще спомагаме.

Това съобщи ген. Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ".

Местни полицейски началници са работили, да вземем за пример в Пловдив, като са покровителствали локални купувачи на гласове, добави пред бТВ той.

Той разяснява и състава на служебното държавно управление: Почти всички са със сериозна биография, държавното управление е шарено, уравновесено държавно управление. Има хора свързани с левицата - Янаки Стилов, има и хора свързани с десницата. Президентът е изискал да покаже, че е обединител нацията. В икономическите министерства са младежи, приключили на Запад.

Важно е и здравното министерство, тъй като пандемията не е минала. Стойчо Кацаров беше член на нашата партия. Той беше сериозен към държавното управление на Борисов по време на пандемията. Има доста финансови злоупотреби. Той е сезиран за случай с 80 млн. лева в Александровска болница. С Демократична България не са водени диалози за присъединяване в държавното управление, изясни съпредседателят на Демократична България.

Има тежки провокации пред служебното държавно управление, безапелационен е той.

Шпицкомандата на ГЕРБ, която влезе в залата, се държеше хулигански. Няколко обстоятелството са явни - договаряне за приемане на дотации, за обръчите от компании, за нагласените състезания, за неприятното качество на автомагистралите, уточни ген. Атанасов.

Свидетелствата в комисията за проверка са единствено върха на айсберга. Като цяло аз не съм последовател на краткотрайните комисии, тъй като в множеството случаи те се основават за пиар. Постоянните комисии могат да управляват изпълнителната власт и когато открият нередности, могат да алармират прокуратурата и съответните органи. На мен от първия ден ми беше ясно, че този парламент няма да съществува дълго, добави ген. Атанасов.

В България има разделяне на управляващите. Не може прокурорите облечени в тоги да излизат и да споделят какви закони би трябвало да се одобряват в Народното събрание. Това е неприемливо и е същото все едно ние политиците, в случай че не сме удовлетворени от някой правосъден развой, да излезем на митинг и да се намесваме в работата на съда и прокуратурата. Специализираните прокуратура и съд не са дали нито едно доказателство за ефикасна работа. Ние от Демократична България ясно сме декларирали, че е нужна радикална промяна в правосъдната сфера, с цел да се почисти корупцията и да се оправи страната, приключи той, пише .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР