Снимка БулфотоДо този момент са продадени 23 хиляди зелени билети.

...
Снимка БулфотоДо този момент са продадени 23 хиляди зелени билети.
Коментари Харесай

23 000 зелени билети са продадени до момента днес

Снимка Булфото

До този миг са продадени 23 хиляди " зелени " билети. В този брой не се включват билетите, продадени от водачите в градския превоз. Това заяви през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар на Столичния общински съвет за бюджета на Столична община за следващата година, заяви Българска телеграфна агенция.

Кметът заяви, че до този миг броят на продадените билети надвишава закупени билети за през целия ден при предходното въвеждане на зеления билет през предходната зима. Тя благодари на жителите, които ще предпочетат през днешния ден да слязат от колите и да дадат своя принос за понижаване на замърсяването на въздуха. Тя увери, че са обезпечени задоволително " зелени " билети, проведени са мобилни групи, които наблюдават, в случай че билетите свършат.

" Зелените " билети могат да се закупуват от мобилното приложение от пунктовете на Центъра за градска подвижност, касите на Столичното метро, както и от водачите на транспортните средства на градския превоз и посредством мобилното приложение https://sofia.mpass.bg, осведоми столичният кмет.

Тя акцентира, че " зеленият " билет е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев, която важи за всички линии на градския превоз на територията на Столична община. Мярката се вкарва поради превишения на средноденонощни стойности на фините прахови частици - над 200 мкг./куб.м, регистрирани на две от автоматизираните станции на Изпълнителната организация по околна среда.

Кметът напомни още, че има опция за гратис паркиране в буферните паркинги към линиите на метрото, за всеки който употребява градския превоз. Безплатните паркинги са ситуирани на бул. " Цариградско шосе ", бул. " Черни връх ", бул. " Ломско шосе ", бул. " Александър Малинов " и на бул. " Драган Цанков ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР