Снимка БулфотоДо средата на декември трябва да е ясна концепцията

...
Снимка БулфотоДо средата на декември трябва да е ясна концепцията
Коментари Харесай

До средата на декември става ясна концепцията за изплащане на втората пенсия

Снимка Булфото

До средата на декември би трябвало да е ясна концепцията за погашение на втората пенсия, съобщи общественият министър Бисер Петков. Към момента няма законови текстове за изплащането на спомагателната пенсия от универсалните фондове, макар че първите, които могат да се възползват от нея, ще се пенсионират през 2024 година Петков взе участие в конференцията “Еволюцията на пенсионните модели ”, на която БНР е медиен сътрудник. Форумът е проведен от Асоциацията на пенсионноосигурителните сдружения в България.

Очаква се в границите на форума да бъде направена параленост на практиките в другите страни. Международни специалисти ще показват своята визия за развиването на работещия в България тристълбов модел, написа Пик.

Към юни тази година в спомагателните пенсионни фондове към този момент се обезпечават над 4,526 млн. лица, а чистите активи са повече от 11,723 милиарда лв.. Заедно с това за интервала 01.01.2002 година - 30.06.2017 година пенсионните фондове са изплатили на обезпечените лица или на техните наследници повече от 1 милиарда лв., напомнят от асоциацията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР