снимка БулфотоДо обяд времето ще остане слънчево и топло, но

...
снимка БулфотоДо обяд времето ще остане слънчево и топло, но
Коментари Харесай

Следобед се очакват валежи и гръмотевични бури

снимка Булфото

До обяд времето ще остане слънчево и топло, само че още следобяд можем да чакаме дъждове и гръмотевични стихии поради леден фронт, който минава над страната. 

Вечерта явленията ще обзет и Североизточна България. По-голяма възможност за местни интензивни превалявания и градушки има в Рило-Родопската област. С сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
Над Черноморието ще бъде слънчево. До обяд ще духа до сдържан западен, след пладне – източен вятър. През нощта против четвъртък ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, съобщи през днешния ден.бг.
 
Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждона облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи на Рила и Пирин - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.

В четвъртък преваляванията и в североизточните региони ще спрат, а от северозапад облачността ще се раздира и понижава. Постепенно вятърът ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Температурите на всички места ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 27° и 32°. В петък вятърът ще бъде от източната четвърт, най-вече слаб. Ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в следобедните часове, когато тук-там, основно в Югозападна България, ще превали и прегърми.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР