Снимка: БулфотоДо часове ще бъде въведен краен час за работа

...
Снимка: БулфотоДо часове ще бъде въведен краен час за работа
Коментари Харесай

Фандъкова: До часове решаваме до колко часа вечер ще работят ресторантите и заведенията в София

Снимка: Булфото

До часове ще бъде въведен краен час за работа вечер на заведенията за хранене и заведенията в София. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Софийският действен щаб ще определи през днешния ден до какъв брой часа вечер ще бъде позволено на заведения за хранене и заведения да работят в столицата, както и от кой момент да се вкара мярката, сподели Фандъкова.

" Не става дума за въвеждане на вечерен час, а за работно време, което да е задоволително и за притежателите на заведения. Става дума за заведения за хранене и заведения, които могат да обезпечат нужната отдалеченост. Ще беседваме и с браншовите организации и се надявам дружно да намерим решение ", изясни Фандъкова, написа

Причината за въвеждането на новата мярка в столицата е, че четвъртък вечерта при инспекции на Столична дирекция на вътрешните работи на нощни заведения, които би трябвало да са затворени, са открити нарушавания.

Фандъкова още веднъж разгласи позицията си, че все още детските градини не би трябвало да бъдат затваряни, както и дребните възпитаници би трябвало да продължат да се образоват присъствено в учебно заведение, тъй като за тях това е значимо.

" Надявам се да имаме задържане на броя на заболелите. В София има лек спад на новозаразените за последното денонощие, само че отчитаме трайно нарастване на броя на приетите в болница и на пациентите, които са на интензивно лекуване ", сподели Фандъкова.
 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР