Снимка: БулфотоДнес валежите ще продължат, като значителни количества ще има

...
Снимка: БулфотоДнес валежите ще продължат, като значителни количества ще има
Коментари Харесай

Валежите спират навсякъде до утре сутринта

Снимка: Булфото

Днес преваляванията ще продължат, като обилни количества ще има тук-там в източните региони, където остава в действие и предизвестие от втора степен. Постепенно обаче дъждът ще отслабва и в Югозападна България след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Максималните температури ще са най-вече сред 10° и 15°.

През нощта места в Северна България и по Черноморието към момента ще има слаби превалявания, само че до на следващия ден сутринта съвсем на всички места ще спрат. Минималните температури в неделя заран ще са от 6° до 11°. През деня облачността ще е забележителна, на изолирани места със слаби валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните региони сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще са сред 11° и 16°, по морския бряг на сред 15° и 18°. В утринните часове по северното крайбрежие към момента ще превалява. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2-3 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг.
Ще духа сдържан вятър от изток-северозток, по високите елементи от северозапад.

И към времето на континента - облачно, прохладно, с превалявания от дъжд и сняг ще бъде в централните и северните региони от Скандинавския полуостров, във Финландия и северните региони от Европейска Русия. Валежи ще има и тук-там в Западна Европа, а слънчево ще бъде в регионите към Алпите. На Балканите превалявания към момента ще има в централната и южната част от Гърция.

У нас през новата седмица времето ще се усъвършенства. В понеделник към момента на обособени места, основно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби валежи, само че през идващите дни към този момент ще е без превалявания, а дневните температури ще тръгнат нагоре и към четвъртък ще приближават, тук-там и ще надвишават 20°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР