Снимка: БулфотоДнес срещу полицията не бяха изправени протестиращи, а криминален

...
Снимка: БулфотоДнес срещу полицията не бяха изправени протестиращи, а криминален
Коментари Харесай

Георги Хаджиев, СДВР: Срещу полицията не бяха изправени протестиращи, а криминален контингент и ултраси. Има над 35 арестувани

Снимка: Булфото

Днес против полицията не бяха изправени протестиращи, а престъпен контингент и ултраси. Това сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев, представен от " Евроком ".

" Търсеше се пряк конфликт от страна на протестиращите с органите на полицията. Действия на Министерство на вътрешните работи са напълно в законовите пълномощия и на моменти даже пасивни. С цената да понесат провали върху себе си, те резервираха мира. 

Срещу служителите на реда имаше престъпни детайли и ултраси, някои доведени от провинцията, а не мирни протестиращи. Над 20 са потърпевшите служители на реда в болница, а над 100 са получили здравна помощ на място поради пикантен спрей, пръскан от хора с противогази. Кой кротичък протестиращ отива на митинг с маска и противогаз?

Спрямо нас са употребени железни пръти, павета, дървени колове и все пак действият ана полицията бяха в границите на закона и даже по-леки, тъй че да се внесе успокоение. Над 35 индивида в резултат на агресивното си държание бяха арестувани и отведени в районните ръководства за продължение на работата. Голяма част от тях са от партия, чието изтриване изиска прокуратурата. 30 индивида пък са с криминалистически досиета. 

Днес българската полиция застана на страната на конституционния ред и не позволихме да ескалира напрежение и да постадат мирни жители. Ние сме на страната на реда ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР