Снимка БулфотоДнес ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен

...
Снимка БулфотоДнес ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен
Коментари Харесай

Синоптици от БАН предупреждават: Рязък обрат в температурите днес

Снимка Булфото

Днес ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Минималните температура ще са най-вече сред 4° и 9°, дневните ще се покачат сензитивно и ще са сред 17° и 22°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Евгения Егова, съобщи Блиц.

 

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд ще духа сдържан вятър от запад, който след обяд ще се ориентира от югозапад и малко ще отслабне. Максималните температури ще са 16-18°, колкото на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала. Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа мощен, преди обяд краткотрайно плевел северозападен вятър.

Бързо ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 6°.

През почивните дни и в понеделник вятърът ще остане югозападен, слаб до сдържан, в Източна България при започване на идната седмица - краткотрайно мощен. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще надвишават 20°, тук-там в припланинските региони и в Източна България ще доближават 26°-27°. Минималните също ще се покачат. В събота ще е най-вече слънчево.

В неделя и понеделник над Западна България ще има раздрана облачност, най-вече висока и междинна, а на обособени места в югоизточните региони и по Черноморието преди обяд ще бъде с ниска облачност или мъгла. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР