Снимка БулфотоДжазменът Милчо Левиев е в правото си да откаже

...
Снимка БулфотоДжазменът Милчо Левиев е в правото си да откаже
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Или те награждават, за да те купят, или защото вече си се продал

Снимка Булфото

Джазменът Милчо Левиев е в правото си да откаже купата „ почетен жител на Пловдив ”, тъй като локалното ръководство се сменя, само че създателите остават. Това съобщи пред bTV актрисата Доротея Тончева, която е брачна половинка на драматурга Стефан Цанев.

„ Той е знак на талант, на гений. Не мога да схвана по какъв начин може да не се обръща внимание на гениите, които основава тази страна. През зимата на 2017 година Стефан отхвърля да одобри най-високото отличие на Министерството на културата „ Златен век “ с аргумента, че няколко месеца по-рано това отличие е връчено на шефа на отдел „ Управление “ на някогашната Държавна сигурност Димитър Иванов “, сподели още Тончева, представена от FrogNews.

„ Не скърбя, дори мисля, че доста меко реагирах. Аз този човек не го познавам, против него нямам нищо срещу, само че той е знак на институцията, която погребваше българската интелигенция и не може да бъде награждаван тъкмо от Министерството на културата “, добави Цанев.

Драматургът уточни, че има негативно мнение за награждаването на създатели. „ Когато се дава премия, изключително от държавното управление, от страната, има два разновидността – или те награждават, с цел да те купят, или те награждават за това, че ти към този момент си се продал. Среден път няма, минимум правят оценка гения и заслугите на един човек, когато му дават премия. Така че когато човек получава премия, би трябвало да бъде нащрек, доста внимателен за какво и кой му я дава “, разясни Цанев.

Театралната поема „ Цигуларката на Бога “ Стефан Цанев написа особено за брачната половинка си, която играе основната роля. Той я написа 3 години.

Драматургът добави, че мъчно намерил спектакъл, тъй като текстът е бил оценен като антитеатрален и че публиката няма да го гледа. „ Масовият усет стартира да диктува качеството. А всеобщият усет на българския фен падна доста и това се дължи на тази институция, в която се намираме “, добави Стефан Цанев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР