Снимка БулфотоДепутатите гласуваха единодушно мораториумът върху новите лекарства да падне.

...
Снимка БулфотоДепутатите гласуваха единодушно мораториумът върху новите лекарства да падне.
Коментари Харесай

Мораториумът върху лекарствата падна! Коледното чудо стана факт

Снимка Булфото

Депутатите гласоподаваха единомислещо мораториумът върху новите медикаменти да падне. Коледното знамение стана факт с изменение на бюджета на здравната каса. На първо четене " за " гласоподаваха всички 197 народни представители, които бяха в залата, а на второ - 192-ма.

Законът влиза в действие от 1 януари 2018 година, заяви Пик.

След две седмици огън и жупел по тематиката министър председателят Бойко Борисов сподели тежката си дума от Брюксел и, макар отхвърленото несъгласие на президента Румен Радев, Народното събрание се вразуми.

Преди гласуването в пленарна зала на трибуната застана водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя го отвърна, че не гледат на смяната на позицията си като на неточност.

" Мисля, че през днешния ден е хубанв ден, тъй като се възвръща една правдивост - всеки български жител да има достъп до опазване на здравето. Има още нещо - ред и правова страна. Отвън наподобява, че министър председателят е взел това решение. Това е стъпка към възобновяване на парламентаризма в България. Хубаво е, че в последна сметка се стигна до решението. Тов е урок за всички ни, само че най-много за 126 души в тази зала - че не би трябвало да се гласоподава механично ", съобщи Корнелия Нинова.

" Декларирам, че съм се обадила персонално на премиера, без някакви други претекстове. Очевидон обаче вие не сте си научили урока ", продължи Нинова след изявление на Данаил Кирилов, който я прикани да направи декларация.

След нея думата взе Цветан Цветанов. " В началото споделих всеки един от нас да бъде оптимално преклонен. Нека не споделяме, че решението е еднолично на премиера. Всички знаем, че там е най-голямата корупция - при разпределението на медикаментите за всички българи. Искахме да променим това, само че без да ощетим болните и здравният министър изясни по какъв начин ще стане това. Нека прекратим този спор, бях впечатлен от консенсуса на председателския съвет. Нека успокоим всички тези, на които ние политиците създадохме спомагателни страхове ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР