Снимка: БулфотоДепутатът от БСП Христо Проданов направи своя коментар относно

...
Снимка: БулфотоДепутатът от БСП Христо Проданов направи своя коментар относно
Коментари Харесай

Проданов: Грозно прогонване трябва да има, но трябва да има и професионалисти, които да върнат държавността

Снимка: Булфото

Депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов направи своя коментар по отношение на състава на новото служебно държавно управление и настоящата политическа конюнктура у нас. Той гостува в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Нормално е всяко ново държавно управление да подсигури екипа, с който ще работи. Все отново би трябвало да работиш с хора, на които имаш доверие, а не против които си се борил. Грозно прогонване би трябвало да има, само че би трябвало да има и експерти, които да върнат държавността. Това, за което ние сме се борили ”, съобщи Христо Проданов от Българска социалистическа партия в ефира на „ Здравей, България ”.

Според него е напълно обикновено министрите да сглоби своя екип от заместници. Относно състава на служебното държавно управление, Проданов акцентира, че са експерти в своята област. Той обаче счита, че упованията към тях не трябва да са големи, защото мандатът е прекомерно къс, както и „ тъй като нямат пари за промени ”.

„ Това, което ни е показано от президента, е подл9ожено на разискване и гласоподаване в Националния съвет. По това сме се произнесли. Не можем да се произнасяме по нещо, за което нямаме предложение. Това, което ние сме създали като партия и като правилник, който имаме, по отношение на това присъединяване на министри на Българска социалистическа партия, има глоба от Националния съвет. За всичко останало имаме кардинална позиция – не се намесваме в работата на президента и това сме го потвърдили през последните 4 години ”, акцентира Проданов и добави, че Българска социалистическа партия  може да даде експерти, в случай че има потребност от такива.

Политикът от левицата е на мнение, че няма нищо по-логично от това в общественото министерство да има представители на Българска социалистическа партия. Надя Клисурска и Иван Кръстев, които се свързват с Българска социалистическа партия, са заместник-министри във ведомството.

Относно думите на Слави Трифонов, че „ Българска социалистическа партия е беззъба съпротива ”, Проданов съобщи, че това не е по този начин.

„ Ние сме били задоволително гневна съпротива през целия мандат на 44-о национално заседание, като се опитахме чисто политически да създадем някакво обединяване в 45-о национално заседание, с цел да бъде „ моделът ГЕРБ ”  да бъде отхвърлен. Това, че Трифонов не пое отговорност, с цел да направи такова обединяване, като това на президента, то би трябвало той да дава отговор на тези въпроси ”, съобщи социалистът.

Проданов описа, че е алармирал началник на Областна дирекция на полицията в Монтана за пазаруване на гласове в деня на изборите.

„ Не беше подхванато нищо, тъй като няма политическа поддръжка за това да има почтени избори. В това село резултатите бяха – 2 гласа за Българска социалистическа партия, 3 гласа за „ ИТН ” и 400 гласа за ГЕРБ.  Случаят е от ломския край ”, показа той. Според него казусът не е индивидуален и пазаруване на гласове е имало на всички места.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР